Ağaoğlu, Şah RES'in temelini attı

93 MW'lık Bandırma Şah Rüzgar Enerjisi Santrali'nin temeli törenle atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA - Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun, enerji alanındaki yeni yatırımı olan 93 MW'lık Bandırma Şah Rüzgar Enerjisi Santrali'nin temeli törenle atıldı.

Karadağ mevkisinde düzenlenen temel atma töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Mersin Mut Rüzgar Enerji Santrali'nin açılış töreni ile eş zamanlı olarak canlı bağlantıyla gerçekleşti.

200 milyon liralık yatırım bedeli bulunan santralin temel atma törenine, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur ve Ağaoğlu Şirketler Grubu adına yönetim kurulu üyesi Hakkı Ağaoğlu katıldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, törende yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynakları arasında rüzgar enerjisinin önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Balıkesir'de şu ana kadar 12 adet enerji üretim lisansı alan kuruluş bulunuyor. Bu kuruluşların üreteceği toplam enerji miktarı 500 MW gücündedir. 275 MW güç üretecek olan tesisler inşa edilmektedir. 225 MW'lık elektrik üretecek olan tesisler ise işletmeye alınmıştır. Ülkemizde enerji üretimi yapan tesislerin yüzde 25'i Balıkesir ili sınırları içinde bulunmaktadır" dedi.

 7 ayda tamamlanacak

Ağaoğlu Enerji Grubu İş Geliştirme Koordinatörü Dr. Kor Özay da, 7 ayda tamamlanacak bu yatırımın Bandırma'nın bir yılda tükettiği elektrik miktarını karşılayacak kapasitede olduğunu söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, Türkiye ve dünyada enerji kaynaklarının hızla tükendiğine dikkati çekerek, sanayinin temelini enerjinin oluşturduğunu kaydetti.

Pekel, "Çevre dostu" olarak bilinen rüzgar enerjisi konusunda yapılan bu yeni yatırımın, Bandırma ve yöresine katkı sağlayacağına inandığını dile getirerek Ağaoğlu Şirketler Grubu'na teşekkür etti.

Her biri 30 MW üretim gücünde olmak üzere 22'si Balıkesir, 9'u Bursa sınırları içinde 31 rüzgar türbininden oluşan "Şah Rüzgar Enerjisi Santrali", üreteceği temiz enerji sayesinde yaklaşık 212 bin ton yıllık karbondioksit emisyon azaltımı sağlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir