AGİAD iş ve Meslek Ödülleri...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA'DAN / Recep ŞENYURT

recep.senyurt@dunya.com

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından dört yıl önce başlatılan, Adana ve bölge iş dünyasının başarılarının takdir ve teşvik edildiğinin bir göstergesi olarak kabul edilen "AGİAD İş ve Meslek Ödülleri"nin 4'üncüsü geçtiğimiz hafta TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in de katıldığı ödül gecesi ile sahiplerini buldu.

Son 15-20 yılda gerek ülkemizde gerekse dünyada yaşanan krizlere rağmen genç girişimcilerin krizleri fırsata çevirme konusundaki başarılarının bir takdiri olan ödüllerin dağıtıldığı gecede, kentin dış kenarlarında ya da binaların altında başladıkları işlerine dört elle sarılarak büyümeye çalışan gençlerin serüvenine şahit olduk. Genç girişimcilerimizin üretim ve yatırım aşklarının sonucu bugün Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde ya da kentin değişik noktalarında fabrika sahibi olduklarını gördük.  Üstelik bu fabrikalarda yüzlerce kişi çalışıyor ve üretilen ürünler dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.  

Törende konuşan dernek başkanı Ümit Onatça'nın, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e yönelik olarak, "Dostlarınızın daha da zengin olmasını istiyorsanız onları bizlerle tanıştırın, onlar Adana'ya yatırım yapsın ve daha da zengin olsunlar" demesi ülkemiz iş dünyasına bir davet niteliğinde oldu.

Adana Valisi Sayın İlhan Atış'ın "Yokluklar içinde millet azim ve iradesi ile kurulan Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha güçlüdür. Sıkıntılarımızın üstesinden yine birlik ve beraberlik içinde geleceğiz. Siz iş dünyası temsilcileri yeter ki iş ve aş üretin, yatırım yapın. Bizler valililik olarak, yerel yönetimler olarak sizleri başımızın üzerinde taşıyacağız" cümlesi gerek Adana'da gerekse ülkemizdeki değişim ve dönüşümün net bir ifadesi oldu. 

Gecede;  "Yılın Genç Girişimcisi Ödülü"ne AÇS Çelik, "Yılın İnovasyon Ödülü"ne Dünya Polistren Grup , "Yılın En İyi Çıkış Yapan Markası Ödülü"ne Kilikya Şalgam, "Müşteri Odaklı Hizmet Ödülü"ne  Günep Grup, "Yılın Markası Ödülü"ne ise Sunar Grup layık görüldü. "İsmail Kulak Sosyal Sorumluluk Ödülü" Serka İnşaat'a, AGİAD Onur Ödülü ise Adana Gelir Vergisi Rekortmeni Şekip Karakaya'ya verildi.

Törende, "Yılın İşadamı Ödülü" Kıvanç Tekstil'den Zeki Kıvanç'ın oldu. Bölgeye yaptığı katkı ve yatırımlardan dolayı Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Atakaş  Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş da özel ödüle layık görüldüler.

Bizler, ödüllerin ve ödül gecesinin sadece il düzeyinden değil bölge düzeyinden bakılarak daha iyinin, güzelin ve büyüğün hedeflenmesini ciddi bir kazanım olarak görüyoruz. Ödül alan herkesi kutluyor, yapılan güzel işlerin takdir edilmesi olan bu tip yarışmaların sayısının daha da artmasını diliyoruz.