Ağrı ve Tunceli'de KCK operasyonu: 20 gözaltı

Ağrı ve Tunceli'de gözaltına alınanlar arasında Doğubayazıt belediye başkan yardımcısı ile BDP il başkanı da var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AĞRI/TUNCELİ - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcısı ile BDP il başkanının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Tunceli'de düzenlenen operasyonda ise 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, bölücü terör örgütünün kent meclisi yapılanmasına yönelik, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Diyarbakır, İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında Doğubayazıt Belediyesi Başkan Yardımcısı ile BDP İl Başkanının da bulunduğu 20 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Tutuklandılar

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Doğubayazıt İlçe Belediye Başkan Yardımcısı M.B. ve BDP Ağrı İl Başkanı M.A. ile birlikte, B.K., M.Y, D.K, T.A, A.Ş, A.A, M.A, M.H.D, S.G, Y.K, R.Ç, A.İ, B.C, A.Ç. olmak üzere 16 kişi, il genelinde bölücü terör örgütünün sözde kent meclisi yapılanması içerisinde yer aldıkları, yasadışı gösterileri ve terör olaylarını organize ettikleri, kırsala eleman temini için çalışmalar yaptıkları, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara patlayıcı madde ile saldırı eylemi ve güvenlik güçlerine karşı saldırı eylemlerini organize ettikleri gerekçesiyle, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden, M.A, A.K, A.A, F.T. ve Y.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller, yasadışı gösterilerde kullanılan pankart ve afişler, 1 adet kurusıkı tabanca ile 6 bin 400 adet ilacın da ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli'de 10 gözaltı

Tunceli'de düzenlenen terör örgütü operasyonunda, 9 ayrı adreste arama yapıldığı, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tunceli Adliyesinin internet sitesinden duyurulan açıklamada, dün saat 20.00 sıralarında Atatürk Mahallesinde bulunan adliye lojmanları yakınındaki Timaş Blokları civarında şüpheli hareketlerinden dolayı Tunceli Emniyet Müdürlüğüne ait ekipler tarafından iki şahsın durdurulmak istendiği, şahıslardan birinin görevli ekibin ''dur'' ihtarına uyarak yakalandığı, diğer şahsın ise havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen karanlıktan faydalanarak kaçtığı belirtildi.

Ekiplerin ''dur'' ihtarı sonucu yakalanan C.Y'nin, ''kaçan kişinin bölücü terör örgütü üyesi ve eylem hazırlığında olan A.D.'' olduğunu beyan etmesi üzerine konuyla ilgili olarak nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda 9 ayrı adreste arama yapıldığı ve 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Elde edilen bilgiler doğrultusunda Tunceli merkeze bağlı Esenyurt köyü civarında terk edilmiş bir binada Tunceli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin koordinasyonuyla yapılan operasyonda T.K. isimli İran uyruklu bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahsın yakalandığı ve yapılan aramalarda iki adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz düzeneğine bağlanmış 3 el bombası, gece ve gündüz görüşüne sahip dürbünler, çok sayıda örgütsel doküman, telsiz, 3 adet 1,5 kilogram ağırlığında patlayıcı madde ile diğer örgütsel malzemelerin ele geçirildiği ve olaya ilişkin soruşturmanın halen devam ettiği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir