Ağrı'da eğitime 3 gün sel arası

Kızılay ekipleri çadır-kent kurulması için uygun arazi arama çalışması başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AĞRI - Ağrı'da gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışın sele dönüşmesi sonucu ilköğretim ve lise okullarında eğitime 3 gün ara verildi.

Vali Vekili Güven, afet sırasında evleri zarar gören vatandaşların yatılı okul ve diğer okullarda barınacağını belirterek, "Son kriz toplantımızda, Ağrı'da eğitime hafta sonuna kadar ara verildi" dedi.

Kızılay ekiplerinin çadır-kent kurulması için uygun arazi arama çalışması başlattığını anlatan Vali Vekili Güven, şu ana kadar kent merkezinde sadece 1 köprünün yıkıldığı bilgisini aldıklarını kaydetti. 

Öte yandan dün Doğubayazıt ilçesine bağlı Esnemez köyünde sağanak yağış nedeniyle bir evin çökmesi sonucu 13 yaşındaki Gamze Gündüz'ün yaşamını yitirdiğini hatırlatan Vali Vekili Murat Güven, gece saatlerinde etkili olan ve Ağrı'da afete yol açan sağanak yağışta herhangi bir can kaybının olmadığını vurguladı.

Murat Nehri'nin taşması sonucu Ağrı-Van kara yolunun ulaşıma kapandığını bildiren Vali Vekili Güven, Özel İdare, Karayolları, Belediye ve DSİ ekiplerinin, kent merkezinde acil müdahalelerde bulunduğunu ifade etti. 

Ağrı-Tutak kara yolunun da sel nedeniyle ulaşıma kapandığı kaydedildi.

Ağrı'da gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıksız devam eden sağanak yağış nedeniyle Taşlıçay Deresi ile Murat Nehri'nin taşması sonucu çok sayıda ev ve  iş yeri su altında kalmıştı.

Ağrı Vali Vekili Murat Güven, gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir köprünün kullanılamaz hale geldiğini, bu yüzden Fırat Mahallesi yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Murat Nehri'nin taşması sonucu ulaşıma kapanan Ağrı-Van kara yolunun 17. kilometresinde, 1'er otobüs ve kamyon ile 5 otomobil, sel suları arasında kaldı. Araçlarda mahsur kalan yaklaşık 50 yolcu kurtarıldı.

Sel sularının bir metreye kadar yükseldiği kara yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Kızılay, 100 çadır kurdu

Kızılay ekipleri yağıştan en fazla etkilenen Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde 100 çadır kurdu.

Öte yandan Belediyeden yapılan anonsla, sel suyunun içme suyu şebekesine karıştığı belirtilerek, vatandaşlara, musluktan su içmemeleri uyarısı yapıldı.

Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu da Murat Nehri'nin taşması sonucu Ağrı-Van kara yolunun ulaşıma kapandığını hatırlatarak, bu yolun ulaşıma kapanmasıyla Tutak ilçesinin Ağrı ile irtibatının kesildiğini belirtti.

İlçede 60 evin su altında kaldığını ifade eden Osmanağaoğlu, sel nedeniyle ilçenin alt yapısının büyük ölçüde tahribata uğradığını kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir