Ağustosta 344 kuruluş yatırım teşvik belgesi aldı

Teşvik belgelerinin 17'si enerji sektörü, 79'u hizmet sektörü, 173'ü imalat sektörü, 22'si madencilik sektörü, 53'ü de tarım sektörüne verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hazine Müsteşarlığı, Ağustos ayında toplam 344 firmaya çeşitli vergi istisnaları tanıyan yatırım teşvik belgesi verdi.

Hazine Müsteşarlığı'nın, Ağustos ayına ait yerli ve yabancı sermayeli firmaların yatırımları için verdiği yatırım teşvik belgeleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, teşvik belgelerinin 17'si enerji sektörü, 79'u hizmet sektörü, 173'ü imalat sektörü, 22'si madencilik sektörü, 53'ü de tarım sektörüne verildi.

Teşvik belgesi alan firmaların toplam ve sabit yatırımları 2 milyar 320 milyon 299 bin 456 lira, ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı 517 milyon 753 bin 744 dolar, yaratılan istihdam ise 8 bin 799 kişi olarak belirlendi.

Toyota'ya iki yeni model araç için teşvik verildi

Öte yandan, Ağustos ayında yabancı sermayeli firmaların yatırımları için de 11 yatırım teşvik belgesi verildi.

Teşvik belgeleri, 2'si Almanya, 2'si Hollanda, Belçika, Suudi Arabistan, İtalya, Romanya, Japonya, Polonya ve ABD'li olmak üzere toplam 11 firmaya verildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yabancı sermayeli yatırım teşvik belgelerinin dağılımını gösterir listeye göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Adapazarı Fabrikalarına, iki yeni model araç üretimi için yatırım teşvik belgesi verildi.

Yıllık 150 bin adetlik mevcut kapasitede herhangi bir artış öngörmeyen teşvik belgesi kapsamında iki yeni model üretimi için Toyota Türkiye'ye gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, sigorta primi işveren hisse desteği ve vergi indirimi sağlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir