Ahmet Türk, Barzani ile görüştü

Ahmet Türk, IKBY Başkanı Barzani ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada yeniden diyalog ortamına dönülmesini istediklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Ankara'da görüştü.

Barzani ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ahmet Türk,"Ortak akılı oluşturmakta zorlanan bir süreci yaşıyoruz. Umut ediyoruz ki bütün siyasi aktörler barış için demokrasi için ve özgürlükler için daha gelişmiş bir ortak akılla sorunlara bakar. Barışın ve diyalogun gelişmesini istediğimiz bir süreçte; Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ zindanda ve yine parlamenterlerimiz zindanda. Belediye başkanlarımızın yüzde 80'i görevden alınmış ve birçoğu zindanda. Yeniden barış ve diyalog ortamı oluşursa inanıyorum ki bu Türkiye'nin de Türk halkının da Kürt halkının da bütün halkların da lehine olacak. Çünkü savaşların ve çatışmaların kazandırdığı bir şey yok. Ancak barışçıl bir anlayış ile sorunları çözebiliriz." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir