Ailesi depremzede askere 2 ay izin

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Van'da ailesi depremden zarar gören askerlere 2 ay izin verildiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Deprem bölgesinde ailesi olan Mehmetçikler nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek"dedi.

Sivas'tan uçakla Van Ferit Melen Havaalanı'na gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, daha sonra helikopterle AK Parti Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin ile Erciş ilçesine geçti. Erciş Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Yılmaz, burada taleplerini iletmek üzere gelen vatandaşlarla da sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erciş'in il olması isteği konusunda talebi olacağını, bunun meclise geleceğini belirtmesine ilişkin "Gelsin, gelsin bir bakalım, bir değerlendirelim, en doğrusu ne ise o yapılır" dedi.

Bakan Yılmaz, "deprem bölgesinde asker çağına gelmiş gençler için çalışma olacak mı?" şeklindeki soruya da "Ona bir bakayım. Ancak deprem bölgesinde yakınları olan Mehmetçiklerimize zaten 2 ay veya belli bir süre kadar izin veriyoruz. Dolayısıyla bunlarda bir sıkıntı yok. Burada deprem bölgesinde ailesi olan Mehmetçikler nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek" dedi.

Bakan Yılmaz'a ziyareti sırasında Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ile AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi de eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir