Ajda Pekkan, taburcu edildi

Ajda Pekkan, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - Maltepe Üniversitesi'nde dün akşam konser verdiği sırada rahatsızlanarak Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan sanatçı Ajda Pekkan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Pekkan, hastanede, doktoru Prof. Dr. Muzaffer Değertekin ile düzenlediği basın toplasında, 4 yıl önce kulak iltihabı olduğunu ancak onu bir şekilde hallettiğini söyledi. 

Ajda Pekkan, şöyle devam etti:

"Ama bu defa bir şey öğrendim. Kulak kristalleri. Bir anda tansiyonla ilgili zannetim. Sahnede bir dengesizliğim vardı. 'Acaba heyecandan mı ya da yorgunluktan mı oluyor?' dedim. Sahnede o dengesizliğimi hissedince, beni seyreden insanlara karşı acayip bir durum olmasın diye devam ettim. Sonra sahne arkasında çay içerek dinlendim. Tekrar çıktım. Üçüncü şarkıdan sonra apar topar buraya geldim." 

Bir gazetecinin, 'Tansiyonla mı alakalı?' şeklindeki sorusuna Pekkan, "Daha çok kulak" şeklinde cevap verdi.

Maltepe Üniversitesi'ne önümüzdeki yıl daha fazla zaman ayırarak bu durumu telafi edeceğini belirten Pekkan, pazartesi gününden itibaren programlarına devam edeceğini söyledi.

Pekkan'ın doktoru Değertekin de sanatçının dün akşam baş dönmesi ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye geldiğini söyledi. 

Bunun üzerine, düşük tansiyon bulguları olabilir diye tüm tetkikleri yaptıklarını, MR'ları çektiklerini anlatan Değertekin, şunları kaydetti:

"Bunlara detaylı bir şekilde baktık. Kalbine ve tüm diğer olabilecek her şeye baktık. Ama bunlarda en ufak bir şey bulamadık. Muhtemelen belki biraz düşük tansiyon olabilir. Baharın gelişi nedeniyle olabilir. Tetkiklerimizde sonuçlar normal olduğu için kendisini hastanede tutmamıza gerek olmadığına karar verdik. Evine gidip normal hayatına devam etmesinde bizim açımızdan bir sakınca yok."