AK Parti İzmir İl yönetimi istifa etti

AK Parti İzmir İl Yönetimi istifa etti. İl Başkanı Akay, "Genel merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevini dün itibarıyla sona erdirdiğini, genel merkezin isteği üzerine kendisi ve yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunduğunu söyledi.

Akay, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 43 ilde revizyona gidildiğini söyleyen Akay, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra da yeni illerin ekleneceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığını en çok hakeden ismin Erdoğan olduğunu vurgulayan Akay, şöyle konuştu:

"Genel Merkezimizin isteği üzerine istifalarımızı sunduk"

"Dört yıldır sürdürdüğüm AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini dün itibariyle sona erdirdim. Genel Merkezimizin isteği üzerine şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifalarımızı sunduk. Bizler, dünyaya dünya kadar, ukbaya ukba kadar değer veririz. Dünyadaki tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunun bilincinde olarak hareket ederiz. Bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı görevimizi gönül rahatlığı ile bıraktık, huzurluyuz ve rahatız.

İsimler, rütbeler, makamlar değişir ama dava şuuru oldukça, davayı taşıyacak yürekli kadrolar oldukça Allah'ın izniyle kervan, uzun ince yolda yürüyüşüne devam eder. İnşallah bu kervan çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Bizim o konuda gönlümüz çok rahattır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum."

"Erdoğan cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak ediyor"

Bundan sonra yine beraber olacaklarını, hep birlikte mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Akay, cumhurbaşkanlığı seçimine de dikkati çekerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak ettiğini vurguladı.

İstifalarının bir "görevden alma" olmadığına, yeniden yapılanma kapsamında 43 ilde bunun yapıldığına işaret eden Akay, "Burada kriter başarı ve başarısızlık değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ilçe kongreleri, ardından il kongresi sonra da 2015 seçimleri var. Bu süreçte görev alacak il başkanımızın teşkilatlarını kendisinin yapması imkanı sağlanacak. Ben neferim. Partim bana bundan sonra ne göre verirse onu yapacağım" dedi.

"55 istifa mektubunu dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu'ya verdik"

Akay, ilçe yönetimlerinden de herhangi bir istifa olup olmamasının sorulması üzerine, böyle bir şeyin olmadığını, sadece kendisi ile birlikte 59 kişilik yönetim kurulundan istifa mektubunu aldıkları 55 tanesinin istifalarını dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya verdiğini söyledi.

Bülent Delican vekalet edecek

Görevde olduğu süre boyunca bir yerel bir genel seçim atlattıklarını partinin oyunu artırdıklarını, başarılı bir dönem geçirdiklerine inandığını ifade eden Akay, göreve bundan sonra Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican'ın vekalet edeceğini kaydetti.

"43 tane ilde bir revizyona gidiliyor"

Böyle bir süreci cumhurbaşkanlığı sürecinin ardından beklediklerini ancak bunun 3 ay önce gerçekleştiğini dile getiren Akay, "43 tane ilde bir revizyona gidiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra daha başka illerde de gidilecek. Huzur ve mutluluk içerisinde huzurlarınızdan ayrılıyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı sırasında duygulanan Akay, ailesi ve şahsıyla ilgili söylentiler hakkında da hukuki süreç başlattığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir