AK Parti milletvekillerine uyarı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Partisinin milletvekillerinin TBMM çalışmalarına katılmalarıyla" ilgili genelge yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Partisinin milletvekillerinin TBMM çalışmalarına katılmalarına" ilişkin bir genelge yayımladı.

Yıldırım, "Meclis çalışmaları" konulu genelgesinde, siyasi çalışmaların etkinliğinin, kurumsal olarak verimli çalışmalara bağlı olduğunu belirtti.

Bu bağlamda milletvekillerinin öncelikli görev alanlarının TBMM gündemini takip etmek, Genel Kurul çalışmalarına katılmak ve katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, iktidar partisi milletvekillerinin, Genel Kurulun çalıştırılmasındaki önemine işaret etti.

Başbakan Yıldırım, genelgesinde şu ifadelere yer verdi:

"Hal böyle iken, kimi zaman toplantı ya da karar yeter sayısı bulunmadığından Meclis çalışmalarının sonlandırıldığına şahit olunmaktadır. Böylesi durumlar, bir yandan parlamento çalışmalarının verimliliğinin sorgulanmasına yol açmakta, öte yandan siyaset kurumuna olan güveni zedelemektedir. Bu nedenlerle, partimizin kurumsal şeması içinde yönetici-görevli statüsü bulunmayan vekillerimizin, gerek seçim bölgeleriyle ilgili, gerekse diğer siyasi ve günlük çalışma programlarını buna göre düzenlemelerini, genel başkan yardımcılarının, milletvekillerimizle yapacakları toplantı ve görüşmelerini, Meclis gündemini gözetmek suretiyle icra etmelerini önemle rica ederim."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı da AK Parti Grup üyelerinin TBMM çalışmalarına katılımlarıyla ilgili genelgeyi, milletvekillerine dağıtılmak üzere AK Parti Grup Başkanlığına gönderdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir