AK Parti'de istifa

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ELAZIĞ - AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, görevinden istifa etti.
 
Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılından bugüne kadar büyük bir onurla yürüttüğü il başkanlığı görevinden, AK Parti Genel Merkezi'nde yöneticilerle görüşerek ayrıldığını belirtti.
 
Görevi kendisine 2011 yılından itibaren iki defa üst üste tevdi eden ve bugüne kadar desteğini her zaman yanında hissettiği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'e ve tüm yöneticilere şükranlarını sunan Sönmez, ''Görevde bulunduğumuz süre içerisinde Elazığ'da AK Parti teşkilatlarında bugüne kadar yapılamayan birçok hizmet, faaliyet ve etkinliği gerçekleştirip, özellikle şehrimizi ziyaret eden saygıdeğer Başbakanımız ve Genel Başkanımız başta olmak üzere, bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımızın övgülerine defalarca mazhar olmanın da gururunu ve mutluluğunu yaşadık" ifadesini kullandı.
 
Sönmez, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar geçen sürede birlikte çalıştığım il, ilçe, belde, köy ve mahalle teşkilatlarımıza, kadın kolları ve gençlik kollarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza, il kongresi sürecinde bizlere güç ve destek veren tüm delegelerimize, yerel basın mensuplarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de AK Parti'nin bir neferi olarak partimizin başarısı için gayret göstermeye bugüne kadar olduğu gibi durmaksızın devam edeceğim."
 
Bazı basın yayın organlarında gerçek dışı, kasıtlı ve maksatlı olarak, görevden ayrılışının Elazığ Belediyesinde son dönemde yaşanan yargısal süreçle ilişkilendirilmeye çalışıldığını belirten Sönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Görevde bulunduğum sürede şehrimizle ilgili hemen her konuda yapılması gereken ne varsa sorumluluklarımız çerçevesinde yapılmıştır. Dolayısıyla bu iddialar tamamen gerçek dışı ve iftiradan ibarettir. Bu mesnetsiz iddialarda bulunanlar hakkında yargı önünde hesap soracağımızın da bilinmesini isterim."