AK Parti'de seçim zirvesi sona erdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarını "Sorumlu davranacağız halkımız müsterih olsun, ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz" sözleriyle değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "Bu seçim sonuçları 13 yıldır Türkiye'de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. Biz AK Parti olarak bu süreçte de sorumlu davranacağız.  Halkımız müsterih olsun, ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz. Çarşamba günü MKYK üyelerimizle, perşembe günü genişletilmiş il başkanları toplantımızı yapacağız. Gelecek hafta da yeni seçilen milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Beşir Atalay'ın eşi yoğun bakımda o bakımdan onun yerine bu açıklamayı ben yaptım" dedi.

7.5 saatlik toplantı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı saat 12:00'de başladı. Toplantıda oylardaki düşünün nedenleri tartışıldı. Davutoğlu, Kabine ve MYK üyelerinin görüşlerini dinledi. Toplantıda ayrıca, AK Parti'nin izleyeceği yol da gündeme geldi.. Olası koalisyon hükümeti pazarlıkları için ilk olarak hangi partinin kapısının çalınacağı ve yol haritası değerlendirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir