AK Parti'den OHAL açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk TV'de konuşan Yazıcı erken seçimle ilgili olarak bunu gerekli kılacak bir sebebin olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı açıklamasıyla ilgili, "Bir ittifak protokoli yok ama ittifakımız doğal. Düzenleme nesnel düzenlemedir. A partisi, b partisi yok" dedi.

Saadet Partisi'ne ithafen ise, "Kapımız açık, kimseye kapımızı kapatmadık. Yakınlık içinde olan partilere ittifak açıktır" şeklinde konuştu.

Uyum çalışmaları hakkında da bilgi veren Yazıcı şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi yepyeni bir sistem. Bu alanları yeni sisteme uyumlu hale getirecek bir düzenlemeye ihtiyaç var. 5 komisyon kuruldu. Bir kişinin hem milletvekili adayı hem de Cumhurbaşkanı adayı olması bu işin doğasına uygun değil. Cumhurbaşkanı seçim tamamlanınca kabinesini kuracak."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın FETÖ borsası iddialarını ise talihsiz olarak değerlendiren Yazıcı, "Siyaset sorumluluk getirir. Kalkıp da borsadan bahsetmeden, bu söylemin sözcükleri, "borsa" olarak nitelendirilmesi bu alanda mücadeleye zarar getirir. Bunları savcıya, genel başkana, partiye getirirsiniz ama bunu söyleme dönüştürmenin bizim siyaset tarzımızla bağlılığı yok" ifadelerini kullandı.

OHAL uzatılacak mı?

Yazıcı OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi?

"OHAL tercih edilen bir yönetim biçimi değil. Biz arzu etmedik, illa bu ülkeyi OHAL ile yönetelim. Koşullar getirdi. Travmatik ortamdan çıkışın olağan yönetim ile mümkünatı var mıydı? Bu koşullar kalktı mı hükümet değerlendirir."

Bu konularda ilginizi çekebilir