Ak Portföy, BM Sorumlu Yatırım İlkeleri'ni imzaladı

Ak Portföy, SYİ'ni imzalayarak Sorumlu Yatırım İlkeleri İnisiyatifi'ne üye olan "ilk" Türk portföy yönetim şirketi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ak Portföy, Birleşmiş Milletler (BM) Sorumlu Yatırım İlkeleri'ni (SYİ) imzaladı.

Ak Portföy açıklamasına göre şirket, SYİ'ni imzalayarak Sorumlu Yatırım İlkeleri İnisiyatifi'ne üye olan "ilk" Türk portföy yönetim şirketi oldu.

BM Sorumlu Yatırım İlkeleri İnisiyatifi'nin temeli 2005 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan önderliğinde atıldı.

SYİ İnisiyatifi, yatırımcıların uzun vadeli beklentileri ile toplumun uzun vadeli hedeflerini ilişkilendirerek; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim kriterlerini yatırım enstrümanı seçim ve değerlendirme süreci içerisine yerleştirmeyi hedefliyor.

Ana amaç bu kriterler doğrultusunda şirketlerdeki bilinç düzeyinin sermayedarlar aracılığıyla artırılması ve finansal hedeflerin etik değerler eşliğinde değerlendirilmesi sayesinde sürdürülebilirlik kavramının toplumun her düzeyinde benimsenmesini sağlamak.

Ak Portföy, SYİ İnisiyatifi üyesi olarak, mevcut yatırım süreçleri kapsamına çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim kriterlerini dahil etmeyi, yatırım yapılacak şirketlerden bu konularda uyguladıkları prosedür ve çalışmalar konusunda bilgi talep etmeyi, SYİ İnisiyatifi'ne katılmak isteyen şirketlere yardımcı olmayı ve her yıl SYİ'nin etkinliğinin ölçümlenebilmesi ve gelişim olanaklarının tespit edilebilmesi için gerçekleştirilen raporlama çalışmalarına katılmayı taahhüt ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir