Akbank 19. Caz Festivali yarın başlıyor

"Şehrin Caz Hali" sloganıyla hazırladığı program, 25 Ekime kadar sürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank 19. Caz Festivali, Yunan piyanist Vassilis Tsabropoulos'un Aya İrini Müzesi'nde yarın vereceği konserle başlayacak.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen festivalin, "Şehrin Caz Hali" sloganıyla hazırladığı program, 25 Ekime kadar sürecek.

Etkinlikler, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Babylon, Ghetto, The Seed, Akbank Sanat, Roxy, Asitane, Kampüste Caz, Akbank Sanat Kafe gerçekleştirilecek.

Festival, 10 yaşında UNICEF'in açtığı bir yarışmada birinci olan ve günümüzün en önemli Yunan piyanistlerden biri olarak anılan Vassilis Tsabropoulos'un Aya İrini Müzesi'nde vereceği konserle yarın başlayacak.

Norveç orijinli gitarist Terje Rypdal ve piyanist Ketil Bjornstad, Akbank Caz Festivali kapsamında bir araya gelecek. İkili, 16 Ekimde Aya İrini Müzesi'nde konser verecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 1956'da yayınladığı ilk albümü "Jazz Advance" ile avangart cazın öncüsü konumuna gelen piyanist Cecil Taylor'u 22 Ekimde ağırlayacak. Vurmalı çalgılar ustası Tony Oxley ile sahne alacak olan sanatçı, müziğini tiyatro ve şiir ile sarıp sarmaladığı, en ince ayrıntıların üzerinde alabildiğine titizlikle durduğu etkileyici bir performans sergileyecek.

Saksafoncu Joe Lovano, piyanoda James Weidman, basta Esperanza Spalding, davulda Francisco Mela ve Otis Brown ile 23 Ekimde, perküsyonist, piyanist ve besteci Marilyn Mazur ve Kamerun kökenli dünyaca ünlü bas sanatçısı Richard Bona 24 Ekimde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.