Akbank 19 yeni girişime destek verecek

"İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler" projesi kapsamında otomatik atık satınalma makinesi gibi pek çok yaratıcı fikir yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, tasarım ve üretimin bir arada sunulduğu butik fikrinden, otomatik atık satınalma makinesine kadar pek çok yaratıcı fikrin yeraldığı, "İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler" projesi kapsamında 19 yeni girişime destek verecek.

Akbank'tan yapılan açıklamada, girişimci birey ve şirketlere, danışmanlık, proje geliştirme ve eğitim konularında destek olmak amacıyla gerçekleştirilen yeni proje programının, Endeavor, İnovent ve Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), tarafından desteklendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, girişimci ruha sahip her kişi ve kuruluşa kapılarını açan programın, yeni fikri olan, fikrini işe dönüştürmek, şirketini büyütmek isteyen girişimcileri yetiştirdiği, girişimcilere, başta iş planı olmak üzere altyapı, eğitim ve uygulamalı proje çalışmalarında destek olduğu kaydedildi.

Eğitim alacak 19 projenin inovatif ve yaratıcı özelliklerinin yanı sıra hayata geçirilebilir olması ile dikkati çektiği ifade edilen açıklamada, girişimcilerden Seyhan Deniz Reis'in projesi olan tek bir yapı içinde hem tasarım hem üretim hem de satışın sunulduğu butik fikri olan "Aynizm" projesinin bu örnek projelerden biri olduğu bildirildi.

Açıklamada, jüri tarafından değerlendirilen başvurular sonucunda, eğitim almaya hak kazanan girişimciler şöyle sıralandı:

"Gökalp Kaya, Ömer Ekinci, Ömer Bakırcı, Murat Şişman, Filiz Sağlam, Damla Sancaktar, Seyhan Deniz Reis, Özge Yılmaz, Serkan Emir, Ertunc Cırıs, Ülkü Pehlivanoğlu, Levent Kocaalan, Evren Atabay, İbrahim Akgün, Cemal Üçüncü, Armağan Amcalar, Hande Bayraktar, Özge Kanat, Uygar Balcı."

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Akbank olarak Türkiye'deki girişimcilerin önünü açmayı ve toplumda girişimcilik konusunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını ifade ederek, şu bilgiyi verdi:

"Hayata geçirildiği 2007 yılından bu yana pek çok yaratıcı fikir sahibi girişimciyi destekleyen 'İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler' programı ile bu sene de birbirinden değerli fikirler arasından 19 tanesini eğitim vermek üzere seçtik. Hepsi kendi alanlarında inovatif, hayata geçirilmesi mümkün, sürdürülebilir ve ekonomiye değer katacak projelere sahip olan girişimciler 9 gün süresince Sabancı Üniversitesi'nde eğitim alacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir