Akbank bireysel internet şubesini yeniledi

Akkurt son iki yıldır altyapı ve teknolojiye yaptıkları yatırımın yaklaşık 300 milyon doları bulduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Microsoft Türkiye ile işbirliği yaparak bireysel internet şubesini yeniledi ve tüm müşterilerinin kullanımına açtı.

Akbank'ın dijital yüzü "www.akbank.com" ve Bireysel İnternet Şubesi'nin yenilenmesine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank olarak iki yıl önce başlattıkları A380 projesiyle müşterilerinin ihtiyaçlarını daha hızlı belirleyip en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirtti. Akkurt son iki yıldır altyapı ve teknolojiye yaptıkları yatırımın yaklaşık 300 milyon doları bulduğunu söyledi.

Akkurt, "Hayatı hem müşterilerimiz hem de bizler için daha da kolaylaştırmak, hizmet kalitesini daha üst noktalara taşımak amacıyla başlattığımız kapsamlı dönüşüm politikasına uygun olarak teknoloji ve altyapı yatırımlarına devam ediyoruz" dedi.

Bu konuda öncülük yapmak ve bankacılıkta trend oluşturucu bir rol oynama çabası içinde olduklarını kaydeden Akkurt, "Bankacılık hizmetlerinin daha da kolaylaştırılmasının önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmaya kararlıyız. İnternet Şubemizi yenileme projemiz de bu bütünün bir parçası. Şimdi A380 bankacılıkla internet şubemiz de havalanmaya başladı. Devamı da gelecek. İnternet bankacılığı ile zaman ve mekan kavramı da ortadan kalkıyor" şeklinde konuştu.

"Dünya literatürüne girecek bir proje"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise Microsoft'un dünyanın en büyük bankalarına bu alanda hizmet verdiğini belirterek "Bank of Amerika'nın internet şubesinin altyapısını kurduk. WellsFargo Bank'ın yeni nesil ATM sistemini oluşturduk. Citibank'ın da sosyal bankacılık uygulamasını gerçekleştirdik. Şimdi de Akbank, öncü bir yaklaşımla yenilenen internet şubesiyle bu devlerin arasına katıldı. Yeni internet şubesi o kadar kolaylık sağlıyor ve bankacılığı bir zevk haline getiriyor ki ben de Akbank müşterisi olmaya karar verdim. Uyguladığımız yeni sistemle Akbank müşterileri süper hızlı bir bankacılık deneyimi yaşayacaklar. Dünya literatürüne girecek bir proje olarak gurur duyuyorum " dedi.

"Standartları belirliyoruz"

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil de, "Bugün yenilikçi, mobil ürün ve hizmetleri ile farklılık yaratan, değişen müşteri ihtiyaçlarına hızlı adapte olan, teknolojiyi iyi kullanan kurumlar rekabette öne çıkıyor. Akbank olarak bugüne kadar internet bankacılığında ve mobil bankacılıkta öncüsü olduğumuz yeniliklerle, müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladık. 'Cep Kredi' ile çıktığımız yolda Türkiye'ye birçok yenilik getirdik. En son olarak da 'Para Gönder' ve 'Cepten Öde' uygulamalarımızla bankacılığı müşterilerimiz için daha da kolaylaştırdık. Şimdi ise yeni tasarım ve özelliklerle zenginleştirdiğimiz Akbank İnternet Şubemizle internet bankacılığındaki standartları yeniden belirliyoruz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir