Akbank, Cancun Bildirisi'ne imza attı

Akbank, BM İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde hazırlanan ve iklim değişikliğine karşı hükümetleri küresel işbirliği ve acil önlem almaya çağıran anlaşmayı imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Meksika’nın Cancun kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde hazırlanan ve iklim değişikliğine karşı hükümetleri küresel işbirliği ve acil önlem almaya çağıran Cancun Bildirisi'ne Akbank da imza attı.

Konuyla ilgili Akbank'tan yapılan açıklamada, Cambridge Üniversitesi ile çalışan büyük şirketlerden oluşan Galler Prensliği İklim Değişikliği Liderleri Grubu’nun, Meksika’nın Cancun kentinde düzenlediği Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde hazırladıkları Cancun bildirisinin geçen günlerde yayınlandığı belirtilerek, Cancun’da hükümet temsilcilerine sunulan bildiriyi 35 ülkeden farklı sektörlerde faaliyet gösteren 384 şirket imzalarken, Akbank'ın Cancun Bildirisi’ni imza atan tek Türk bankası olduğu vurgulandı.

Verilen bilgiye göre daha önce Kopenhag, Bali, Proznan zirveleri için Galler Prensliği İklim Değişikliği Liderleri Grubu’nun hazırladığı bildirilerin devamı niteliğindeki Cancun bildirisi, İklim Değişikliği’ne karşı daha etkin mücadeleye yönelik uluslararası işbirliğinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Bildiriye imza atan özel sektör temsilcileri, 2012 yılından sonra kanunlarla bağlayıcı özelliğe sahip, kapsamlı bir uluslararası anlaşmanın acilen oluşturulması talebinde bulunuyor. Bildiride ayrıca hükümetlere yerel, ulusal ve bölgesel düzeyde düşük karbon ekonomisinin hayata geçirilmesi konusunda çağrı yapılıyor.

Bildiri iklim değişikliği konusunda harekete geçmemenin maliyetinin, acil önlem almanın maliyetinden çok daha yüksek olduğunu vurgularken, enerji verimliliği ve düşük karbonlu sistemlerin önemine de dikkat çekiyor.

Cancun Bildirisi’nde Akbank’ın yer almasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “İklim değişikliği ile mücadelenin, uluslararası düzeyde tartışılan öncelikli konulardan biri olduğuna inanıyoruz.

Türkiye’de sürdürülebilirliğin öncüsü olarak, ülkemiz ve dünyamız için gerekli tedbirleri almanın sorumluluğunu taşıyoruz. Akbank olarak daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir çevre için iklim değişikliği ile küresel mücadeleye dikkatleri çeken ve duyarlılığı artıran bu bildiriye destek vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Akbank'ın açıklamasında uluslararası standartlara uygun sera gazı emisyonu raporlaması taahhüdünü veren Akbank'ın, şirketlerin ve hükümetlerin küresel iklim değişikliği tehdidine karşı önlem almalarını sağlayacak bilgileri toplamak ve paylaşmak amacıyla başlatılan CDP (Karbon Saydamlık Projesi) kapsamında yayınlanan CDP 2010 Global 500 raporuna Türkiye’den giren ilk ve tek kuruluş olduğu hatırlatıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir