Akbank, EIB'den 75 milyon euro kredi sağladı

Banka, "SME Recovery Support Loan" kapsamında EIB ile 75 milyon euro tutarında 5 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan 75 milyon euro tutarında kredi sağladı.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Yatırım Bankası'nın AB işbirliği ile Türkiye'ye 150 milyon Euro tutarında "KOBİ İyileştirme Kredisi" tahsis ettiği belirtilerek, Akbank'ın Halkbank ile birlikte imza attığı kredi anlaşmasıyla, KOBİ'lere 75 milyon Euro tutarında iyileştirme kredisi kullandıracağı duyuruldu.

Açıklamada, yüzde 80'i Avrupa Yatırım Bankası fonları, yüzde 20'si de Avrupa Birliği hibeleri kapsamında sağlanan kredi finansmanının, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ile işbirliği içinde uygulamaya konulduğu ifade edildi.

Hülya Kefeli, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Avrupa Yatırım Bankası ile 2006 yılında başlayan ortaklığımız boyunca Türk ekonomisine yaklaşık 1 milyar dolar uzun vadeli dış kaynak sağlamış olup, yakın gelecekte işbirliğimizin daha da ileri gideceğini umuyoruz. Akbank olarak bu tarz bir kredi programına katılmamız, çevre politikalarına duyarlılığımızı ve Akbank'ın Sosyal Sorumluluk politikalarına verdiği önem ile çevreye duyarlı sektörlere destek olmaktaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. KOBİ İyileştirme Kredisi, Akbank'ın küçük ve orta boy işletmelerin krizden çıkışta verdiği desteğin daha da artmasına yardımcı olarak ekonomik yapılarının sağlamlaşmasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca kredinin TL olarak kullanılabilmesi, kur riski almak istemeyen ya da ekonomik çalkantılardan etkilenmek istemeyen KOBİ'lere büyük avantaj sağlayacaktır.

Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli de Türkiye'nin kalkınmasını sağlayacak en önemli stratejilerin başında KOBİ'lerin gelişmesi ve büyümesinin geldiğini ifade ederek, piyasalarda güven ortamının yükselmesi, firmaların risk alma iştahının artması ve sonuç olarak firmaların faaliyetlerini ve yatırımlarını artırmak istemesi nedeniyle kredi taleplerinde artış gözlemlediklerini bildirdi.

Akbank'ın 2006 yılından bu yana işbirliği yaptığı Avrupa Yatırım Bankası'nın sağladığı krediden otomotiv yan sanayi, beyaz eşya yan sanayi, lojistik, inşaat sektörü ve yan sanayi, turizm, gıda gibi sektörlerdeki KOBİ'lerin yatırım kredisi amaçlı kullandırılabileceği belirtildi.

Açıklamada, kredinin, proje veya yatırım maliyetinin yüzde 50'sini geçmemesi kaydıyla işletme sermayesi finansmanı amaçlı olarak da kullandırılabileceği duyuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir