Akbank Genel Müdürü yılın müzisyeni

Yılın müzisyen iş adamı ödülü Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Freezone 15. Liselerarası müzik yarışması "Yılın müzisyen iş adamı" özel ödülü Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'in oldu. Vodafone'un 25 yaş ve altındaki müşterilerine özel ayrıcalıklar sunduğu gençlik markası Vodafone FreeZone sponsorluğunda hayata geçirilen Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde, liseli genç müzisyenlerin yanında bir ödül de yılın en başarılı müzisyen iş adamına verildi.

Yarışmaya 2010 yılında eklenen ve bu yıl üçüncüsü verilen "Yılın Müzisyen İş Adamı Ödülü"nü, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil aldı. Akbank'ta kariyerine 2002 yılında başlayan ve 2012'nin başından bu yana görevini Genel Müdür olarak sürdüren Binbaşgil, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen büyük finalde ödülünü efsanevi rock grubu Deep Purple'ın bateristi Ian Paice'in elinden aldı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Yılın Müzisyen İş Adamı Ödülü"nü almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Müzik, kariyer planları için kişinin önünde asla bir engel değil, aksine motive edici bir unsur. İş dünyasının yoğun temposu içinde bir es verme fırsatı. Müzik her zaman benim hayatımın önemli bir parçası oldu ve olmaya da devam edecek. Gençlere tavsiyem bir yandan kariyer yolunda hızla ilerlerken, bunun için çaba sarf ederken diğer yandan da hobilerinden de asla vazgeçmemeleridir" ifadelerini kullandı.

 Verilen bilgiye göre, müziğe küçük yaşlarda piyano çalarak başlayan Hakan Binbaşgil, 7-8 yaşında TRT İstanbul Radyosu'nda ilk performansını sergiledi. Robert Kolej ve daha sonraki tahsil hayatı boyunca piyano çalmaya devam eden Binbaşgil, son yıllarda da caz müziğine odaklanmaya başladı. Binbaşgil iş hayatında da bu hobisini devam ettirmeye özen gösterdi.

İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen finale 25 liseden yaklaşık 150 genç katıldı. Toplam 7 kategoride ödüllerin verildiği yarışmada "İcra" kategorisinde birinci olan ve Vodafone FreeZone tarafından kurulacak tam donanımlı müzik stüdyosu ödülünü kazanan okul, Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi oldu. "Kız Solist" kategorisinin birincisi Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesive "Erkek Solist" kategorisinin birinci kategorisinde Beyoğlu Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi de uluslararası yarışma ve festivallerde Türkiye'yi temsil ederek yurt dışına açılma fırsatı yakaladılar. Yarışmada üstün başarı gösteren Özel Darüşşafaka Lisesi, Tınaztepe Lisesi, Buca DMO Çok Programlı Lisesi eğitim sponsoru Okan Üniversitesi'nden karşılıksız eğitim bursu kazandı.

Efsanevi Baterist Ian Paice jürideydi

Yarışmada liselilerin performansları, aralarında yarışmanın organizatörü Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun da bulunduğu, her biri müzik dünyasının en köklü ve önemli isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Vodafone FreeZone 15. Liselerarası Müzik Yarışması jürisinin bu yılki sürprizi ise müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından Deep Purple'ın efsane bateristi Ian Paice oldu. Diğer jüri üyeleri; Meltem Taşkıran, Melis Sökmen, İskender Paydaş, Turhan Yükseler, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Ali Güçlü Şimşek, Deniz Tuzcuoğlu, İzzet Öz, Hakan Özoğuz, Figen Çakmak, Tarkan Gözübüyük, Pınar Yılmazer, Hazan Aköz, Çiğdem Yakar, Tibet Ağırtan, Fikret Ercan ve Mehmet Tez gibi müzik ve basın dünyasının önemli isimlerinden oluştu. Yarışmanın sonunda gençler, final heyecanını iki müthiş konser ile attılar. Türk rock müziğinin en güçlü sesi Şebnem Ferahile son dönemin en popüler isimlerinden, Eurovision yolcusu Can Bonomo büyük finalde en sevilen şarkılarını gençler için seslendirdi.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir