Akbank, KOBİ'lere 5 milyon euro kredi verecek

Akbank, KOBİ’lerin çok amaçlı kullanabilecekleri kredinin yüzde 20’lik diliminin faizsiz, yüzde 80’inin ise piyasa faizlerinin altında sunulacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (ANKA) - Akbank, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Birliği Komisyonu işbirliği ile oluşturulan KOBİ Kalkındırma Kredisi’ni kullandırmaya başladığını duyurdu.

Akbank’tan yapılan açıklamada, kredinin KOBİ’lerin hammade/makine alımı, enerji veya üretim verimliliği sağlama, inovasyon, mevcut tesisin modernizasyonu veya geliştirilmesi gibi birçok amaçla kullanılabileceği belirtildi.

Verilen bilgiye göre KOBİ kredilerinde kredinin yüzde 20’lik dilimi faizsiz, yüzde 80’lik dilimi ise piyasa oranlarından daha düşük faizle sunulacak.

Ayrıca, geri ödemesiz dönem seçeneği de bulunan kredinin en son Kasım 2015 vadeli olacak şekilde minimum 4 yıl vadeli olarak kullanabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı. Açıklamada, kredi tutarının en düşük 200 bin Euro, en yüksek de 5 milyon Euro’nun TL karşılığı olarak kullandırılacağı belirtilirken, kaynak kısıtlaması bulunan krediden yalnızca belirli sayıda KOBİ yararlanacağına dikkat çekildi.

Krediden AYB’nin desteklediği sektörlerde faaliyet gösteren, azami 249 kişi çalıştıran, yıllık cirosu 50 milyon Euro’yu ve yıllık bilanço büyüklüğü 43 milyon Euro’yu geçmeyen, Türkiye’de yerleşik olan tüm KOBİ’ler yararlanabilecek.

Yüzde 20'sine faiz yok

Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, müşterilerine önemli bir avantaj sağlayacak olan KOBİ Kalkındırma Kredisi’ni kullandırmaya başladıklarını belirterek, “KOBİ’lere kullandırılan kredilerde önemli bir adım atıldı.

Kredinin yüzde 20’lik dilimi için KOBİ’lerden herhangi bir kredi faizi talep etmiyoruz. Geri kalan yüzde 80’lik dilimi ise müşterilerimize piyasa faiz oranlarından daha düşük olarak sunuyoruz.

Böylelikle, KOBİ’ler yatırım maliyetlerini azaltarak önemli bir rekabet gücü elde ediyor. Ayrıca, yatırımlarını asgari 4 yıl vadeli krediler ile finanse ederek vade avantajı da sağlıyorlar.

Diğer taraftan, Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve Avrupa Birliği Komisyonu kaynaklı kredide, tercih edilen ve krediyi müşterilerine sunabilen tek özel Türk bankası olduğumuz için mutluyuz.

Geniş şube ağımız ve KOBİ finansmanında uzmanlaşmış personelimiz ile en avantajlı finansman olanaklarını sağlayarak KOBİ’lere destek olmak öncelikli hedefimiz olmaya devam edecek.

Uzun vade ve uygun fiyat imkanı sunan ve sadece kısıtlı bir kaynakla sınırlı olan kredi için müşterilerimizi şubelerimize bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir