Akbank ve Bim'den bedelsiz hisse ihracı

SPK, Akbank'ın 1 milyar liralık, BİM'in 75,8 milyon liralık bedelsiz hisse senedi ihracını kayda aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Akbank'ın 1 milyar liralık, BİM'in 75,8 milyon liralık bedelsiz hisse senedi ihracını kurul kaydına aldı.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan verilere göre, bu hafta, Mert Gıda Giyim Sanayi ve Tic. AŞ'nin 3 milyon 591 milyon liralık, Arsan Tekstil Tic. Ve San. AŞ'nin 9 milyon 450 bin liralık bedelli sermaye ihraçları kayda alındı.

Ayrıca Akbank'ın sermaye artışı nedeniyle iç kaynaklardan karşılanmak üzere 1 milyar liralık, Bim Birleşik Mağazacılık'ın 13 milyon 309 bin lirası iç kaynaklardan, 62 milyon 590 bin lirası temettüden karşılanmak üzere 75 milyon 899 bin liralık bedelsiz hisse senedi ihraçları da kurul kaydına alındı.

TSKB GYO'nun sermaye artışını temsilen 50 milyon lira nominal değerdeki payları kurul kaydına alınırken, 7,5 milyon lira nominal değerdeki hisseler, 1,05-1,16 lira aralığında belirlenen fiyattan halka arz edilecek. Halka arza, TSKB AŞ liderliğindeki Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ aracılık edecek.

SPK bültenine göre, bu hafta, Türk Ekonomi Bankası B Tipi Altın Fonu'nun tutarını artırması nedeniyle 185 milyon liralık, Ziraat Bankası B Tipi Altın Fonu'nun tutarını artırması nedeniyle 100 milyon liralık, Garanti Bankası da A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun tutarını artırması nedeniyle 100 milyon liralık katılma belgesi ihracı için SPK'ya başvurdu.

Martı GYO A; kayıtlı sermaye tavanını 75 milyon liradan 200 milyon liraya yükseltmek üzere, Deutsche Bank Aktiengesellschaft (Londra Şubesi) da yıl içinde İMKB 30 Endeksi'ne ve bu endeksi oluşturan hisse senetlerine bağlı alım ve satım varantları, sertifikalar ve senetler olmak üzere 5 milyon liralık menkul kıymet ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Bak Ambalaj San. ve Tic 27 milyon liralık, Ran Lojistik Hizmetleri AŞ de 7,3 milyon liralık iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç etmek istiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir