Akbank ve Invest, yatırım fırsatlarını değerlendiriyor

Akbank, Türkiye'nin önde gelen 20'den fazla şirketini Invest AD ile buluşturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank, Türk şirketlerini Abu Dabi yatırım kuruluşlarından Invest AD ile buluşturdu.

Akbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanan Abu Dabi finansal hizmetler kuruluşlarından Invest AD ile Türkiye'nin "önde gelen" 20'den fazla şirketini bir araya getiren toplantılara ev sahipliği yaptığı bildirildi.

Açıklamada, bu kapsamda dün başlayan ve bugün de devam eden toplantılarda Invest AD yönetimi ile inşaat, gayrimenkul, perakende, hizmet, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren 20'den fazla Türk şirketinin bir araya geldiği kaydedildi.

Aralık 2009'da 400 milyon dolar tutarındaki özel sermaye fonu ile Türk lojistik sektöründe faaliyet gösteren Ekol şirketine yatırım yapan Invest AD'nin, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'de fon yönetimi faaliyetlerinde bulunduğu belirtildi.

"Cazip yatırım fırsatlarına inanıyoruz"

Invest AD Genel Müdürü Nazem Al Kudsi, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin hızla gelişmekte olan sermaye ve finansal piyasalarına işaret ederek, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarını birleştiren, bu ülkeler arasında ticaret merkezi olarak öne çıkan Türkiye'nin geleceğine ve yarattığı fırsatlara inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Türk şirketlerinin, yeni yatırım fırsatlarına ve stratejik ortaklıklara yönelik çalışmalarını Körfez bölgesini kapsayacak şekilde sürdürdüğüne değinen Al Kudsi, "Yüksek büyüme potansiyeline sahip Türk piyasalarındaki cazip yatırım fırsatlarına inanıyoruz. Akbank ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, Invest AD'nin sahip olduğu Türkiye'ye de uzanan işbirliği ağını daha da geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt ise Dubai ofisini açarken başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere bölge ülkelerden Türkiye'ye gelebilecek fonlara aracılık etmek, bu fonların yolunu açmak ve Türk şirketleriyle bölgedeki şirketler arasında gelişebilecek işbirliklerinde rol almayı hedeflediklerini ifade etti.

İstanbul'da gerçekleşen görüşmeler sonunda Türk ekonomisi ve Türk şirketleri için ileriye dönük fırsatların oluşacağına inandıklarını dile getiren Akkurt, bölge yatırımcısını bilgilendirmek ve yatırımları Türkiye'ye çekmek için önümüzdeki dönemde benzer faaliyetleri artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir