Akbank'tan girişimciye destek

İşini büyütmek isteyen girişimcilere büyüme fırsatı veren yarışma sonucunda tüm Türkiye’deki girişimciler arasından seçilecek 50 işletme projeleri için eğitim desteği alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Akbank Girişimci Geliştirme Programı’na katılmaya hak kazanan 50 şirket  özel bir jüri değerlendirmesi sonucu 17 Eylül’de duyurulacak. Girişimciliğe adım atmış olanların katılabildiği yarışmada ipi göğüsleyecek 50 işletmeye eğitim desteği sunulacak.

Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Akbank Girişimci Geliştirme Programı çerçevesinde düzenlenen yarışmayı Türkiye’de girişimcilik konusunda çalışmalarıyla ön plana çıkan Endeavor, Inovent ve KAGİDER de destekliyor. Akbank'ın daha önce 2007 ve 2010 yıllarında düzenlediği bu yılki programa işlerini büyütmek isteyen işletmeler katılabiliyor.  Başvuruları, www.kobilersizinicin.com üzerinden alınmaya başlanan Program için son başvuru tarihi 10 Eylül 2012 olarak belirlendi. Jürinin 13 ve 14 Eylül tarihlerinde yapacağı değerlendirmeler sonucu belirlenecek işlerini büyütmek isteyen 50 işletme 17 Eylül 2012 günü duyurulacak. Jüri tarafından seçilen girişimciler 5 tam gün sürecek  programa katılacak. Kazanan 50 şirkete Sabancı Üniversitesi bünyesinde verilecek eğitim programı; girişimciliğe adım atmış, işini büyütmek isteyen girişimcilere büyüme dönemlerinde gerekecek finansal hesaplamaları yapmaları, büyüme stratejileri, farklı iş modelleri, fikri mülkiyet ve pazarlama planları oluşturmaları için destek sağlıyor. Programa katılacak girişimcilere, başta iş planı olmak üzere sağlam bir altyapı sunulacak, gerekli eğitimler verilecek, uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

"Önemli olan şirketi sağlıklı büyüyen bir şirket haline getirmek ve bunu sürekli kılmak"


Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile ilgili bir açıklama yapan Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Kaan Gür, girişimcilerin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek; "Rotasını 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çeviren ülkemizin işsizlik sorununun çözümünde girişimcilerimiz kilit değer taşıyor. Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Yeni düşüncelerin yaratılmasında, yeni endüstrilerin doğmasında aktif rol oynayan girişimciler, tüketici ihtiyaçlarını en hızlı ve doğru şekilde analiz ederek, içinde bulundukları ekonomiye dinamizm katıyorlar. Ülkemizde girişimciliğin yaygınlaşmasının uluslararası pazarlardaki gücümüzün ve rekabetçiliğimizin artmasındaki rolünün çok büyük olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle Akbank olarak girişimcilerimizi desteklemek için ürün ve hizmetler geliştirmeye, sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz.  Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Bu projemizle girişimcilerimize çok yönlü bir destek sağlıyoruz.  Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile de girişimcilerimize eğitimler veriyoruz. Programla girişimcilere uzun soluklu bir gelişim stratejisinin, sürdürülebilir bir büyümenin yolunu açmayı hedefliyoruz. Önemli olan şirketi sağlıklı büyüyen bir şirket haline getirmek ve bunu sürekli kılmak. Hayata geçirildiği 2007 yılından bu yana pek çok girişimciyi destekleyen Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile bu sene de birbirinden değerli girişimciler arasından belirlenecek 50 girişimciye 5 tam gün eğitim imkanı sağlıyoruz. Umarız ki bu programla, girişimcilerimiz işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edinir." dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir