Akbank’tan ‘Birebir Ayrıcalık Dünyası’

Akbank Birebir Bankacılık 10. yılında, müşterilerinin, sadece finansal ihtiyaçlarında değil, yaşamlarının her anında yanlarında olmak için "Birebir Ayrıcalıklar Dünyası"nı tasarladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Birebir Ayrıcalıklar Dünyası’nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, "Birebir müşterilerimiz için geliştirdiğimiz Birebir Ayrıcalıklar Dünyası’nı, ‘müşterilerimizin,  finansal olmayan beklentilerini de karşılayan, yaşam tarzına uygun proaktif teklifler içeren, bankacılık ilişkisine dayalı ve oldukça geniş kapsamlı değer önerileri bütünü’ olarak tanımlıyoruz” dedi. 

Sözlerini, “Sunduğumuz ayrıcalıklı dünya, tüm bu özellikleriyle sektördeki benzerlerinden ayrışarak, bankacılık hizmetine yeni bir bakış açısı getirecek” diye sürdüren Tözge, bu konuda şu bilgileri verdi:
 
“Biz Birebir Bankacılık Dünyası ile yatırım yapmayı özendiriyoruz”
 
“Bu dünyanın piyasadaki benzerlerinden farkı; müşterilerin banka ile çalışma kapsamına dayanmasıdır. Biz bu dünyanın hedef kitlesini, çalışarak belirli bir birikim edinmiş, bu birikimini bankada değerlendiren müşteriler olarak belirledik. Yatırımı özendirerek ülkemizin çok önemli bir sorunu olan tasarruf açığının kapanmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

Kişiselleştirilmiş teklifler sunuyor
 
Geliştirdikleri, ‘yaşam tarzı segmentasyonu’ ile müşteri ihtiyaçlarını önceden tespit ederek proaktif bir yaklaşım sergilediklerinin de altını çizen Tözge, “Örneğin seyahat harcaması yapan müşterimize gideceği havalimanında shuttle hizmeti sunuyor, sinema bileti aldığında o bölgedeki restoranlarda indirim teklif ediyor veya aracının muayene zamanı gelmiş olan müşterilerimize araçlarının muayene işlemlerini senede bir defa ücretsiz yaptırıp, araçlarını teslim edebileceğimizi bildiriyoruz. Kişiselleştirilmiş teklifler ile her müşteriye aynı teklifi yapıp, müşteriyi hiç bir zaman kullanmayacağı geçersiz tekliflere boğmuyoruz” dedi ve şöyle devam etti. 
 
Galip Tözge,  Türkiye’de mevduat ve yatırım fonları pazarının, bulunduğu bölge olan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine göre daha hızlı büyüyeceğini de belirtti. Tözge; “ Türkiye’de, Akbank Birebir Bankacılık’ın hedef kitlesi kapsamındaki 100 bin TL ve üzerinde varlığı olan kişi sayısının, Datamonitor’e göre 2014 yılına göre yüzde 24 artarak, 2017 sonunda 1 milyon 400 bin kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Aynı dönemler itibarıyla bu kişilerin toplam varlıklarının ise yüzde 26 artacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin, önümüzdeki 4 yılın sonunda, gelişmekte olan ülkeler kategorisinde Endonezya, Hindistan ve Çin’in ardından orta-üst gelir grubu müşteri sayısı ve varlık artışında en fazla büyüyen 4. ülke olacağı tahmin ediliyor.” dedi.

Müşterilerin yatırımlarını doğru yönlendirmeleri için finansal destek

Kişiye özel deneyimli ve tam donanımlı Birebir Müşteri İlişkileri Yöneticileri, bu gruptaki müşterileri yakından tanıyarak, onların ihtiyaçlarına, risk ve getiri beklentilerine en uygun ürün ve hizmetleri sunuyor. Piyasalardaki gelişmeler, yeni ürünler ve beklentilerle ilgili sürekli olarak bilgilendirilen Birebir Bankacılık müşterileri, yatırımlarını en doğru şekilde yönlendirmeleri için her türlü finansal desteği Birebir Bankacılık çatısı altında bulabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir