Akdağ: "Hata yaptım"

Sağlık Bakanı Akdağ, engelli vatandaşa davranışının hata olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Batman’da seçim gezisi sırasında görme engelli Nurullah Mehmetoğlu’nun, “Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz” şeklindeki talebine “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi” sözlerini yeniden değerlendirirken, “Ben bir yanlış yaptım ve o yanlışı gördüm. Önemli olan siyasetçilerin yaptıkları yanlışları görmesi. Önemli. Biz de insanız. İnsanın kırdığı her kesten özür dilemeli” dedi.

Bakan Akdağ, NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtladı. Engelli bir vatandaşın talebine karşı verdiği yanıtı “hata” olarak yorumlayan ve sonradan özür dileyen Akdağ, şöyle dedi:

“Yaptığım hatayı anlamış bir kişi olarak bu görme özürlü engelli kardeşimizden özür diledim. Helallik istedim. O’da özrümü kabul etti. Hakkını helal etti ve bir yer değişikliği talep etti bizden. Onu da gerçekleştirdik böylece tamamlandı iş. Bir de mektup gönderdim. Siyaset tarihinde bir belge olması açısından hatamı anlatan bir mektup. ‘Hakkını helal et yanlış oldu, özür diliyorum şahsınla tüm engellilerden özür diledim’ şeklinde bir mektup.”

Bir yazarın yazdığı yazıdan yola çıkarak nasıl bir yanlış yaptığını ve önerilen bir kitabı da okumaya başladığını da anlatan Akdağ, “Ben bir yanlış yaptım ve o yanlışı gördüm. Önemli olan siyasetçilerin yaptıkları yanlışları görmesi. Biz de insanız. İnsanın kırdığı her kesten özür dilemeli” diye konuştu.

Engellilerle ilgili her türlü sağlık hizmetini bundan sonra bakanlığının yapacağını açıklayan Akdağ, engellilerin durumlarına göre “Evde bakım hizmeti” başlattıklarını belirtti.

Akdağ, “Evde bakım hizmetlerine başladık. Ağır özürlü olan ya da hastalığından dolayı yatalak olan, engelli kardeşlerimize evlerinde sağlık hizmeti veriyoruz. Şu anda bu hizmet 40 bine ulaştı” dedi.

Görme engelli AKP’li Milletvekili Lokman Ayva ile görme özürlü sanatçı Metin Şentürk’üde olaydan sonra aradığını sözlerine ekleyen Bakan Akdağ, “Doğrusu böyle bir olaydan sonra özür dilememi mantıktı buldular” diye konuştu.

Kütahya'daki siyanür olayı

Bakan Akdağ, Kütahya’da meydana gelen siyanür barajının çökmesi ile ilgili konuya da değindi.

Akdağ, “Çok yakında olayı takip ediyoruz. İlgili bakanlarımızla. İnsan sağlığına zarar verecek her hangi bir durum ortaya çıkmadı. Orda ki vatandaşların sağlığını tehlikeye atacak bir durum ortaya çıkmadı” bilgisini verdi.

Akdağ konuşmasında, “Tam Gün Yasası” ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararına da vurgu yaparak, son durum ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bizim yaptığımız şu; Devletin üniversitesinde, hastanesinde çalışan bir meslektaşın ayrıca vatandaştan para istemesi doğru değildir. Vatandaşların muane kapılarında perişan edilmelerine izin vermeyeceğiz. Son durum; üniversitelerde hoca parası denen şey ortadan kalktı. Devlet hastanelerinde çalışan doktorların özel hastanelerde çalışma durumları ortadan kalktı” dedi.

Bize karşı kampanya yürütülüyor

Son günlerde bakanlığına ve şahsına karşı yürütülen kampanyalar olduğunu öne süren Bakan Akdağ, “Kimin ayağına bastıysak onlar. Başta sigara lobisi olmak üzere; muayne hanelerinde vazgeçemeyenler lobisi, belki ilaçla ilgili lobi” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir