Akdağ'dan "tam gün" turu

Akdağ, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına destek almak partilerin grup başkanvekilleriyle görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına destek almak amacıyla TBMM'de grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle görüştü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile görüşen Akdağ, DSP Genel Başkanı Mazlum Türker'i parti merkezinde ziyaret ederek, yasa tasarısına destek istedi.

Mecliste gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, kamuoyunda "tam gün" yasası olarak bilinen, özünde devlet ve üniversite hastanelerinde hizmet gören doktorların, bu hizmetlerini yalnızca buralarda görmelerini oluşturacak bir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını anımsattı.

Tasarının görüşülmesine, yarın TBMM Sağlık Komisyonunda başlanacağını bildiren Akdağ, şöyle devam etti:

''Mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle konuyu görüştüm, istişare ettim, kendilerinden destek istedim. Komisyon çalışmaları sırasında bu konuyu detaylı olarak biraz daha çalışacağız. Tabi halkın bu kadar yararına olan böyle bir yasa konusunda muhalefetin tam güne desteğini bekliyoruz. Mutlaka detaylar üzerinde tartışılabilecek konular vardır, alt komisyon oluşturarak çalışmalarımızı yürütebiliriz. Alt Komisyon kurulsa bile Meclis tatile girmeden önce işin komisyon bölümünü bitirmemiz lazım. Yeni düzenleme Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir halkası. Alt yapısı bize göre büyük ölçüde oluştu. Bunun için partilerimizden destek istiyorum."

Akdağ, görüşmelerinde "tam gün" yasasına temelde bir karşıtlık olmadığını, sigara yasağını genişleten kanunda olduğu gibi muhalefetle birlikte bir çalışma yürütülebileceğini umduğunu söyledi.