Akfen'den 100 milyon liralık tahvil arzı

Tahviller 3-5 Mart tarihleri arasında halka satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akfen Holding, 100 milyon liralık tahvil arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin aldı. Tahviller 3-5 Mart tarihleri arasında talep toplama yöntemiyle halka satışa sunulacak.

100 milyon lira büyüklüğündeki tahvil halka arzında, bir adet tahvilin satış fiyatı 1 lira olacak. Akfen Holding tahvilleri, gösterge devlet tahvili üzerine minimum yüzde 2,5, maksimum yüzde 3 aralığında ek getiri alternatifi sunacak.

Halka arzın yüzde 50'si bireysel yatırımcılara, yüzde 50'lik kalan kısmı yurtiçi ve yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Akfen Holding tahvillerinin vadesi 2 yıl, vade başlangıç tarihi ise talep toplamanın son günü olacak.

5 Mart 2010 tarihinden itibaren faize hak kazanmaya başlanılırken, bu tarihten itibaren 1 lira nominal değerli bir adet tahvile 182 günde bir olmak üzere yılda iki kere ve tahvilin vadesi süresince toplam 4 defa kupon ödemesinde bulunulacak.

2010'da ciroda yüzde 20 artış bekleniyor

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Holdingin 2009 yılı sonunda konsolide 2 milyar lira ciro elde ettiğini ve rakamın bu yıl yüzde 15-20 civarında bir artış göstermesini beklediklerini söyledi.

Başlangıçta faizin, borçlanan firma açısından bakıldığında biraz yüksek göründüğünü söyleyen Akın, "Fakat her şeyin bir bedeli var. Bu piyasalara girmek, bu piyasaları cazip hale getirmek bizim gibi firmaların işidir diye düşünüyorum" dedi.

İMKB ve SPK'nın yaptıkları düzenlemelerle de birlikte bu piyasanın önündeki bütün taşların kaldırıldığını ifade eden Akın, "Önemli olan firmaların banka borçlanması dışında, direkt borçlanma alanında yeni bir enstrümanla tanışmış olmalarıdır. Bunun da faizlerin düşüklüğü sayesinde gerçekleşebileceğini, artık TL'nin yurt dışında dahi borçlanma enstrümanı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir