”Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız?”

Başbakan Erdoğan, Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NİĞDE - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel mali krizin yüz yılın krizi olarak değerlendirildiğini belirterek, "O krizlerde gemilerini batıranlar, şimdi bu krizde çıkmış bize akıl veriyor. Bu kadar aklınız vardı da o zaman niye kullanmadınız? Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız?" dedi.

Partisinin Niğde Hükümet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap eden Erdoğan, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla andı. Küresel mali krize de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çeşitli bahanelerle 6.5 yıldır AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Birçok oyun oynadılar. 6.5 yıl boyunca ellerini ovuşturarak kriz beklediler. Hatta kriz duasına çıktılar. Bugün tüm dünyayı ağır şekilde etkileyen finans krizi yaşanıyor. Şu ana kadar krize karşı dünya genelinde 14 trilyon dolarlık önlem alındı ama krizin ateşi oralarda sönmedi.

Bizdekiler ne yapıyor? Ana muhalefet partisi, yavru muhalefet, diğerleri, onların yandaş medyası, krizin ABD'de çıktığı ilk günden beri milletimizin moralini bozmak için ülkeye karamsarlık pompalamak için var güçleriyle çalışıyorlar. Bütün mesailerini buna yoğunlaştırdılar. Türkiye kaybederse kaybetsin. 'Yeter ki bu krizi AK Parti'ye yıkalım' derdindeler. Miting meydanlarında, televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında, internette koro halinde moral bozmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar."

"Ülkeye ihanet etmiş olursunuz"

Moral, iyimserlik ve olumlu beklentinin ekonominin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, "Milletin huzurunu bozarsanız, milleti psikolojik olarak olumsuz havanın içine sokarsanız ülkeye ihanet etmiş olursunuz" dedi.

Olumsuz havadan esnaf, çiftçi, sanayici, üretici ve ihracatçının etkileneceğini ifade eden Erdoğan, "Bunu hiç umursamadılar ve sürekli moral bozmanın gayreti içinde oldular. Biz bunların kriz dönemlerinde neler yaptıklarını gördük" diye konuştu.

Küresel mali krizin, yüzyılın en büyük krizi olarak değerlendirildiğini belirten Erdoğan, "O krizlerde gemilerini batıranlar, şimdi bu krizde çıkmış bize akıl veriyor. Bu kadar aklınız vardı da o zaman niye kullanmadınız? Aklınız vardı da bankaları niye batırdınız? Sayın Bahçeli; döneminde 16 banka batırdın, o zaman neredeydin? Reçeteniz vardı da ülkenin ekonomisini niye dibe vurdurdunuz?" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomisi ve demokrasisiyle sağlam ve ideal bir ülke olduğunu dile getirerek, dünyanın bu krizi mutlaka aşacağını, Türkiye'nin de düzlüğe çıkacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, "Ana muhalefet partisi, diğerleri, onların yandaş medyası gemiyi batırma telaşı içinde. Gemi batarsa kazanırız zannediyorlar. Allah'ın izniyle bu gemi asla batmayacak ve yolunda kararlılıkla ilerleyecek. Geriye bunların sadece utancı kalacak" diye konuştu.