AKP meclisi değil PKK'yı muhatap aldı

CHP'li Haluk Koç, "Oslo görüşmeleri"ne ilişkin iddialarına, iktidar tarafından verilen yanıtları değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti'nin, meşru siyaset zeminini, meşru siyaset kurumlarını ve TBMM'yi değil, terör örgütünü siyasi konularda doğrudan müzakere için muhatap aldığını iddia etti.
 
Koç, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin "Oslo görüşmeleri"ne ilişkin iddialarına, iktidar tarafından verilen yanıtları değerlendirdi.
 
CHP olarak görüşmelere ilişin sordukları soruların iktidar kanadında "paniğe neden olduğunu" ileri süren Koç, hükümet ve AK Parti yetkililerinin "ciddiyetten uzak, bazen vurdumduymazlığa varan" açıklamalar yaptıklarını belirtti.
 
"Demek ki yaranın tam üzerine bastık. Feryat, gerekçe arama, itiraf, inkar hepsi birarada" ifadesini kullanan Koç, ortaya koydukları belgelere ilişkin verilen yanıtların da tutarsız olduğunu savundu.
 
Koç, şunları kaydetti:
"Bir Bakan, belgelere 'yalan, sahte' derken diğeri kabul ediyor, 'belki şu anda da görüşmeler devam ediyordur' diyor. Ancak herkes gibi bizler de sormaya devam ediyoruz. Başbakanla Öcalan arasında bölge ve ülkemizle ilgili, yüzde 90-95 oranında hangi konularda mutabakat var? Yüzde 5 hangi konularda uzlaşma yok? Cevap bekliyoruz. Hayali suikast mağdurluğunu çok iyi oynayan, talimatla kendini televizyonlarda program yaptıran başbakan yardımcısının belki başbakan adına açıklaması yerinde olur. Aklının şaşıp şaşmadığını, vereceği cevaplara bırakıyoruz. Olay basit, açık ve sabittir. AKP, meşru siyaset zeminini, meşru siyaset kurumlarını ve TBMM'yi değil, terör örgütünü siyasi konularda doğrudan müzakere için muhatap almıştır. Bu müzakere, örgüte silah bırakma amacı dışında, her türlü tavizi içeren siyasi konuları kapsamaktadır. 'Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir' diyen konjonktür milliyetçisi başbakanın milletin önünde maskesi düşmüştür."
Bu konularda ilginizi çekebilir