AKP, okyanus ötesi hesap yapmasın

Bahçeli, genel seçimlere gölge düşürmemesi konusunda AKP'yi uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE  - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır, hile karıştırılmamalıdır, özellikle sandık sonuçları alınıp, tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir" dedi.

Bahçeli, Trakya gezisinin ikinci gününde Edirne'nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde partililerine seslendi. Keşan'a gelen Bahçeli'yi partilileri çiçekle karşıladı.

Halkı selamlayarak partisinin seçim bürosuna giden Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye için "karar anı" olduğunu söyledi.

Seçimlere yüksek katılım için seçmene ve seçimlerin sağlıklı yapılabilmesi için de iktidara seslenen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır, hile karıştırılmamalıdır, özellikle sandık sonuçları alınıp, tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir. Bu seçimlerde küresel güçler dahil, iç ve dış odaklarca çok büyük oyunlar oynanıyor. Oyunların başlangıç tarihi, eğer üçüncü dönem olursa Adalet ve Kalkınma Partisi aracılığıyla 13 Haziran olacaktır. Buraya dikkat edin. Herkesi dinleyin, araştırın fakat vicdanınızın sesi ve aklınızın süzgeciyle tercihlerinizi ortaya koyun."

Yazılı gönderilen metinleri topluma dayatmayın

AK Parti iktidarının değişmesinin zamanının geldiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin Tunus veya Mısır olabileceği tehdidini savuran bir durumla karşı karşıya. Böyle bir durumda iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu toplumu rahatlatır, iktidar değişikliği yeni umutların yeşermesine, sabırla geleceğe bakmaya vesile olur ama üçüncü defa iktidar olur, aynı kafayla devam eder, anayasa değişikliği adı altında Türkiye'ye yazılı gönderilen metinleri topluma kabul ettirmek gibi bir dayatmayla karşı karşıya kalırsa Türkiye'de huzur kalkmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin."

Daha sonra Uzunköprü'de partililerine seslenen Bahçeli, dokuz yıldır Ergene nehrini temizleyemeyen bir iktidarın "ustalıktan" bahsetmeye hakkının olmadığını söyledi.

12 Haziran dönüm noktası

Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak ölesiye sizi seviyoruz ama bu sevgimizi yaşatabilmek için size hizmet edemiyoruz çünkü desteğinizden mahrumuz, bize destek verin iktidar olmak istiyoruz" dedi.

12 Haziran seçiminin Türk milletinin dönüm noktası olduğunu vurgulayan Bahçeli, çok partili döneme geçildiği günden beri çok sayıda seçimlerin yapıldığını belirtti.

Milletin hür iradesi ile şekillenmiş demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan partilerden birilerinin iktidar diğerlerinin muhalefet olarak yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Bahçeli, "12 Haziran'da çok daha farklı anlamlar yüklü seçime hazırlanıyoruz. Milletin geleceği açısından bir kader günü ve bu kader gününü belirlemek açısından siz değerli vatandaşlar için bir karar günü olacaktır" dedi.

İşsizliğin sebebi AKP

Ülkede 6 milyon insanın işsiz olduğunu, bunun yüzde 22'sinin üniversite mezunu, sınavı kazanamayarak dışarıda kalmış gençlerin oluşturduğunu anlatan Bahçeli, işsizlerin önemli kısmının çalışma umudunu kaybettiği için gündemlik işlerle karnının doyurma çabası içerisinde olduğunu belirtti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkede 18 milyon yoksul var, resmi kayıtlara göre 12,5 milyonu açlık sınırı altında kalandır. Bu da 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için mutfak masrafını karşılayacak bir gelire sahip olmamasıdır. Gittikçe yoksullaşıyoruz. Çocuklar için iş yoksa, baba da bir sebepten işini kaybediyorsa o zaman aile bir başka facia ile karşı karşıya kalıyor. Bir ülke, bu gerçeklerle yaşamak zorunda kalıyorsa sonu hayra işaret değildir. Gençlerin bir kısmı kötü alışkanlıklarla cadde ve sokakların karanlık dehlizlerde kayboluyor. Bazıları suça kayıyor. Cezaevleri çocuklarla dolmuş taşıyor. Böyle bir Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü dönemi nasıl istiyorsun, senin döneminde bunlar oldu. Bu bir toplumsal felaketin patlama işaretleridir."

Konuşmasının sonunda şehit polis memuru Gökmen Şimşek'in ailesine, Edirnelilere başsağlığı dileyen Bahçeli, karayoluyla Kırklareli'ne hareket etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir