AKP seçime Ankara'da Melih Gökçek'le girecek

AKP'den yeniden aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adaylık konusunda hiç endişe duymadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 3 ilde daha büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan, sırasıyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ahmet Küçükler'i, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Asım Güzelbey'i, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na da Melih Gökçek'i yeniden aday olarak gösterdi.

AKP'nin Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Ankara'nın bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi. Erdoğan, Akyurt'ta Gültekin Ayantaş, Altındağ'da Veysel Tiryaki, Kazan'da Lokman Ertürk, Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Ahmet Duyar, Çamlıdere'de Hazım Canercan, Güdül'de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar'da Selçuk Çetin yeniden aday gösterdi.

"Amacımız koltuk dağıtmak değil"

Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılının tüm dünyada barış, huzur ve esenlik içinde geçmesini temenni etti. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak, makam sağlamak, paye vermek değildir. Biz hizmet üretecek, kentleri daha da güzelleştirecek, sorunları çözecek belediye başkanları istiyoruz. Bizim genel siyasette de yerel siyasette de temel amacımız, insanımıza hizmettir" dedi.

Endişe duymadım

AKP'den yeniden aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''İnanıyorum ki geçen seçimlerden çok daha iyi bir sonuç alacağız'' dedi.

Adaylığının açıklanmasından sonra gazetecilerin sorularnı yanıtlayan Gökçek, adaylığının geç açıklandığı yönündeki yorumların anımsatılması üzerine, ''İster inanın ister inanmayın, benim aday olacağım duygusu her zaman içimde mevcuttu. Hiçbir zaman da endişe duymadım'' karşılığını verdi.

''Neden bu kadar uzun sürdü?'' sorusunu da Gökçek, ''O konulara girmeyelim. O benim konum değil'' şeklinde yanıtladı.