AKP'li Doğan ve Aydoğmuş'a geçici ihraç cezası

Avni Doğan ve Ahmet Aydoğmuş hakkında verilen uzaklaştırma kararı, ihraçtan sonra en ağır disiplin cezası olarak veriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- AKP Müşterek Disiplin Kurulu, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş’un seçim bölgelerinde yaptıkları açıklamalar nedeniyle geçici olarak partiden uzaklaştırılmasına karar verdi.

AKP’den geçici ihraç edilen milletvekilleri, verilen süre boyunca partiden ilişkileri kesilecek, hiçbir parti faaliyetine katılamayacak, parti adına demeç veremeyecek ve geçici bağımsız milletvekili konumuna gelecek.

AKP Müşterek Disiplin Kurulu, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanarak, Doğan'ın, 'fişleme' içeren, 'Şimdi biz onları fişliyoruz' ve Aydoğmuş'un, iktidara karşı olanlara, 'kanı bozuklar' şeklindeki sözleri üzerine milletvekillerinin ilgili belgelerini ve yazılı savunmalarını inceledi.

Oy çokluğuyla, milletvekillerinden Doğan 4 ay, Aydoğmuş ise 2 ay partiden geçici olarak uzaklaştırıldı. Bu karar MDK’na göre, kesin ihraçtan sonra en ağır disiplin cezası olarak veriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir