”AKP'nin seçim öncesi klasiği: Darbe planları”

Bahçeli, partisinin grup toplantısında Balyoz Davası tutuklamalarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Mısır'da askeri vesayete sesini dahi çıkarmayanların, hatta alkış tutanların; ülkemizde güya darbe karşıtı tutum takınmaları iflah olmaz bir çelişkidir ve kapatılmayacak kadar açığa çıkan ikiyüzlülüğün dışa vurumudur" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır'daki gelişmelerle eş zamanlı olarak "Balyoz planı" davası kapsamında 163 kişiyle ilgili tutuklama kararı verildiğini hatırlattı.

Devlet Bahçeli, "AKP hükümeti yıllardan beridir, milletimize yaşattığı hezimetleri gizleyebilmek için sanal bir darbe karşıtlığına soyunmuş ve sahte bir demokrasi taraftarlığıyla eğip bükmediği bir şey bırakmamıştır. Ne ilginç bir tesadüftür ki her seçim öncesinde AKP klasiği haline gelen darbe iddiaları ya da sivil-asker gerilimi ısıtılıp ısıtılıp tekrar servis edilmektedir" dedi.

Darbe karşıtları Mısır'a alkış tutuyorlar

Demokrasiye dışarından müdahale arayışlarının affedilemez bir hata olduğunu ve bu yanlışa düşenlere adalet önünde hesap sorulması gerektiğini belirten Bahçeli, "Mısır'da askeri vesayete sesini dahi çıkarmayanların, hatta alkış tutanların; ülkemizde güya darbe karşıtı tutum takınmaları iflah olmaz bir çelişkidir ve kapatılmayacak kadar açığa çıkan ikiyüzlülüğün dışa vurumudur" diye konuştu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

 "AKP'nin seçimler yaklaşırken yeniden sahte mağdur rolü oynamak için TSK'yı darbeci olarak gösterme çabaları bu bakımdan çok çirkin ve kabul edilemezdir.

Darbe anlayışına ve darbecilere kesinlikle karşıyız ancak TSK'nın bütünüyle darbeci gösterilmesine, incitilmesine, yıpratılmasına da şiddetle karşı çıkıyoruz ve bu amaçta olanlarla her şart altında mücadele etmekte kararlıyız.

Mehmetçik siyasete çekilmemeli

Özellikle sözde darbe iddiaları doğrultusunda 163 kişinin gözaltına alınması ve bunların içinde Güneydoğu'da terörle amansız bir mücadele sergileyen emekli ya da muvazzaf askerlerin de bulunması aklımıza bu değerli şahsiyetlerden intikam alındığı hususunu getirmektedir. AKP'nin el altından TSK'ya karşı malum mihraklarca birlikte yürüttüğü psikolojik operasyona bir an önce son verilmeli, Mehmetçiği siyasete çekme çabaları kesinlikle sonlandırılmalıdır. Aksi halde  Bugün kapıları kapatarak kendince adalet oluşturmaya çalışanlara, yarın tüm kapılar bir daha açılmamak üzere yüzlerine kapanacaktır."

Erdoğan'ın KKTC'ye mesajı açık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın mesajı son derece açıktır ve seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve KKTC hükümetine 'ben sizi ekonomik cendereye alarak çalıştırmayacağım' demektedir" dedi.

"AKP despotluğunun yalnızca hukuka ve adalete saygılı, başkalarının haklarını gözeten vatandaşlara yönelik işlediğini" ileri süren Bahçeli, "Kıbrıslı kardeşlerimize 'besleme' diyerek hakaret eden, futbol kulübü taraftarlarımızı 'nankör' sözleriyle azarlayan siyasi zihniyetin, terör maşaları karşısındaki tepkisizliği yalnızca bir oyundur ve Türk düşmanlarıyla el birliği yapmasının bastırılamaz bir sonucudur" diye konuştu.

Bahçeli, "Türkiye'yi ve Kıbrıs Türklüğünü Kıbrıs'tan tasfiye etmeye, AB üyeliği perspektifi yalanıyla KKTC'yi Kıbrıs'ın sözde yasal hükümeti olarak Kıbrıs Rum Yönetimine peşkeş çekmeye hiç kimse muvaffak olamayacaktır" diye konuştu.

Mısır söylemleri zihin iflasıdır

Mısır'daki gelişmelere de değinen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın; 'Mısır'da kaybeden statüko, kazanan değişimdir' sözleri yalnızca bir aldatmadır. Üstelik Başbakan'ın baskının kaybettiğini, buna karşılık demokrasinin kazandığını söylemesi tam bir zihni iflas ve akıl tutulması olarak hafızalardaki yerini almıştır. Bu son gelişmelerden sonra; hükümetin 12 Eylül'le hesaplaşma sözlerinin, darbecilere haddini bildirme beyanlarının ne kadar ucuz ve ahlaksızca bir kandırmacadan ibaret olduğu daha da netlik kazanmıştır."

Okyanus ötesine inat

Bahçeli, "Yeter artık diyenlerle, iş bekleyenlerle, ekmek isteyenlerle ve lider ülke Türkiye özlemini yüreklerinde taşıyanlarla kutlu yolculuğumuzu Cenab-ı Allah'ın izniyle sürdüreceğiz ve zalime, ihanete ve Okyanus ötesinin oyunlarına inat mutlaka iktidara ulaşacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir