Akpınar ile Gezen'e adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı

Savcılıktaki ifadeleri alınan ve hakimliğe sevk edilen Gezen ve Akpınar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Her iki sanatçıya da yurt dışına çıkış yasağı kondu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle açılan soruşturma kapsamında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atmaları şartıyla serbest kaldı.

Akpınar ve Gezen, Halk TV'de Uğur Dündar'ın yönettiği ve Cuma akşamı yayımlanan Halk Arenası programında "ülkedeki kutuplaşma ve demokrasi" ile ilgili açıklamalar yapmış ve sanatçıların sözlerine yönelik tartışmalar sosyal medyada geniş yer tutmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü konuşmasında "Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler" demiş ve birkaç saat içinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı sanatçılar hakkında "Cumhurbaşkanı'nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulunmak" iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Haber kanallarına göre Akpınar ve Gezen, sabah saatlerinde polis eşliğinde getirildikleri adliyede ifade verdi ve ifadeleri sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Gezen ve Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı koyarak, haftada bir gün imza atmaları şartıyla adli kontrol kararı verdi.