Aksa Enerji, hisseleri işlem görmeye başladı

Hisse senetleri, bugün 1. seanstan itibaren, halka arz fiyatı olan 4,90 lira fiyat baz alınarak "AKSEN" kodu ile, İMKB Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin 13-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilen hisseleri, düzenlenen törenin ardından İMKB'de işlem görmeye başladı.

İMKB Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin 13-14 Mayıs 2010 tarihleri arasında halka arz edilmiş 31 milyon 600 bin lira nominal değerli hisse senetleri, bugün 1. seanstan itibaren, halka arz fiyatı olan 4,90 lira fiyat baz alınarak "AKSEN" kodu ile, İMKB Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başladı.

Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilen emirlerde maksimum lot miktarı 10 bin olarak uygulanıyor.

Açılış seansı ve ardından gerçekleşen işlemlerde Aksa Enerji hisseleri 4,88-4,90 liralık fiyat aralığında işlem görüyor.

Erkan: Yılbaşından bu yana halka açılan 5. şirket

Aksa Enerji Üretim A.Ş hisselerinin İMKB Ulusal Pazarda işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (MKB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erkan, yılbaşından bu yana halka arz seferberliğinin ivmesi ile birçok şirketin halka arz başvurusunu değerlendirdiklerini belirtti.

Erkan, yılbaşından bu yana halka açılan 5. şirket olan Aksa Enerji'nin İMKB'ye gelmesinin önemine dikkati çekti.

Hüseyin Erkan, Aksa Enerji'nin, İMKB'de enerji sektöründeki 10. şirket olduğunu ifade ederek, şirketin, aktif büyüklük açısından da en büyük şirketler arasında yer aldığını  kaydetti. Erkan, şunları söyledi:

"Hisseleri 7 bin 373 yatırımcıya, yüzde 29'u yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 7'si de yurt dışı kurumsal yatırımcılara satılmış durumda. Şirket sermayesinin yüzde 5,47'si halka açılmış durumda, bunun da yaklaşık piyasa değeri 145 milyon liraya geliyor. Aksa Enerji şirketiyle birlikte İMKB'de işlem gören şirket sayısı 337'ye ulaştı. Dolayısıyla bu seferberlik vasıtasıyla borsamıza bu yıl başvuru yapan çok sayıda şirketin bulunması bizleri sevindiriyor."

"Türkiye sermaye piyasası ilgi görmeye devam ediyor"

Konjonktürün son üç yıldır çok dalgalı bir seyir izlemesinin halka arzları zaman zaman etkilediğine işaret eden Erkan, ancak, Türkiye piyasalarının diğer piyasalardan ayrışmış olduğunu belirtti.

Erkan, Türkiye'nin sermaye piyasasının artık büyüdüğünü ve gerek Türk gerekse yabancı yatırımcıya güven verdiğini kaydetti.

Geçen yıl yabancı ve yurt içi yatırımcılar açısından katılımda çok ciddi artışlar gördüklerini bildiren Hüseyin Erkan, "Dünyadaki ve Avrupa'daki konjonktürün gidişatına rağmen bugün yine Türkiye sermaye piyasası ilgi görmeye devam ediyor. Piyasamız özellikle uluslararası kurumsal yatırımcıların gözde piyasalarından bir tanesi haline geldi. Önümüzdeki dönemde de halka arzların bu denli yüksek sayıda seyir etmesiyle birlikte çok sayıda yatırımcının yine piyasamızı tercih edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

SPK Başkanı Vedat Akgiray

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray ise Aksa Enerji'nin halka açılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Akgiray, "Uluslararası piyasalarda, özellikle batı piyasalarındaki son iki üç aydır egemen olan oynaklığı, ürkekliği, hatta korkaklığı düşünürsek, bu bizim şirketlerimiz için büyük başarı" dedi.

Bazen olayın farklı sunulduğuna, "şirketin yüzde 15'i halka açılacakmış, yüzde 5 talep gelmiş falan gibi" analizlerin yapıldığına ve bunların yanlışlığına işaret eden Akgiray,  "burada tek söylenilmesi gereken şey, bu işin yapılıyor olması" vurgusunu yaptı.

Akgiray, bu halka arzın, birkaç yıl içinde ne denli büyük bir atılım olduğunu herkesin göreceğini sözlerine ekledi.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı da, bugün 1500 megavat kurulu güçleri ile enerji sektöründe lider firma konumunda bulunduklarını belirtti.

Kazancı, bu halka arzın, Aksa Enerji'nin uzun soluklu sermaye maratonunun ilk etabı olduğunu dile getirdi.

Kazancı "Büyüme stratejilerimiz içerisinde halka arzın büyük bir önemi var. Bu nedenle, global konjonktürdeki bozulmaya rağmen stratejimize bağlı kalarak, yolumuza devam etme kararı aldık. Titizlikle sürdürülen bir çalışmanın sonucunda gerçekleşen halka arzımızın yatırımcılarımıza ve Türkiye enerji sektörüne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve Kazancı Holding'in kurucusu Ali Metin Kazancı'nın gongu çalmasıyla hisseler işlem görmeye başladı.

Törene, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Halil Eroğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan da katıldı.

TSKB ve Credit Suisse'in global koordinatörlüğünde gerçekleştirilen halka arz sonrasında Aksa Enerji'nin beher hisse değeri 4,90 lira olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir