Aksa: EPDK'ya başvuru yok

Aksa Holding'den yapılan açıklamada; Goldman Sachs ile ortak olarak BEDAŞ'ı devralmanın Kazancı Holding'in gündeminde olmadığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aksa Enerji Üretim A.Ş, Aksa Holding'in, BEDAŞ ihalesinde Goldman Sachs'la ortak olmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) başvurduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Aksa Enerji'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Aksa Holding'in, BEDAŞ ihalesinde Goldman Sachs'la ortak olmak için EPDK'ya başvurduğu ve talebin kabul edilmesi halinde Goldman Sachs'ın Aksa'nın yüzde 26,6'sına sahip olacağı haberlerine dikkat çekildi.

Ana ortakları Kazancı Holding tarafından alınan 192 milyon dolarlık krediye ilişkin şirket sermayesinin yüzde 43,64'üne karşılık gelen paylar üzerinde, kredi teminat temsilcisi olan Goldman Sachs lehine rehin tesis edildiği hatırlatılan açıklamada, rehin tesis edilen hisselerin A Grubu imtiyazlı paylardan B grubu paylara çevrilmesi amacıyla ana sözleşme tadil talebinin ise EPDK tarafından uygun görüldüğü hatırlatıldı.

Ana sözleşme tadili çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede halihazırda şirketimizin ortaklık yapısında meydana gelebilecek herhangi bir değişikliğe ilişkin EPDK'ya yapılmış mevcut bir başvuru bulunmamakla birlikte, bu şekilde yapılacak bir başvuru veya benzer gelişmeler kamuoyuyla derhal paylaşılacaktır" denildi.

"Aksa Holding'in BEDAŞ ihalesinde Goldman Sachs ile ortak olmak için EPDK'ya başvurduğu ve bu talebin kabul edilmesi halinde Goldman Sachs'ın Aksa'nın yüzde 26,6'sına sahip olacağı" ifadesinde sözü edilen BEDAŞ ihalesinin Kazancı Holding A.Ş'nin iştiraki olan Aksa Elektrik Perakende A.Ş ile ilgili bir konu olduğu dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ana ortağımız Kazancı Holding A.Ş'den aldığımız bilgiye göre, BEDAŞ'ın devralınması için gerekli finansman çalışmalarını sürdürmektedir. Goldman Sachs ile BEDAŞ ihalesinde ortak olma konusu Kazancı Holding A.Ş'nin gündeminde değildir, dolayısıyla gerçeği yansıtmamaktadır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir