Aksa, yoluna Çoruh ve Fırat ile devam edecek

Boğaziçi Elektrik için verilen ek sürenin dolmasının ardından geçici teminat yatırmadığı için ihaleden elenen Aksa, yoluna Çoruh ve Fırat ile devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aksa Enerji Üretim A.Ş., Aksa Elektrik’in Çoruh ve Fırat Elektrik Dağıtım Şirketleri ile yaklaşık 1.8 milyon müşteriye yıllık yaklaşık 5 milyar Kwh elektrik enerjisi dağıtımı gerçekleştirmeye devam ettiğini açıkladı.

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında, şirketin ana ortağı Kazancı Holding A.Ş. bağlı ortaklıklarından Aksa Elektrik tarafından ihalede en iyi ikinci teklif verilen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) için verilen ek sürenin 31 Ekim 2011 tarihinde sona erdiği hatırlatılarak, Aksa Elektrik’in sürenin uzatılması için gerekli olan ek geçici teminatı yatırmama kararı aldığı belirtildi. Açılamada şöyle denildi:

"Kardeş kuruluşumuz Aksa Elektrik mevcut durumda, daha önceden devralmış olduğu Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş. ve Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş ile yaklaşık 1.8 milyon müşteriye yıllık yaklaşık 5 milyar Kwh elektrik enerjisi dağıtımı gerçekleştirmeye devam etmektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir