Aktaş Group yüzde 35 büyüme hedefliyor

Şahap Aktaş, "2010 yılı Aktaş Group'un atılım yılı olacaktır. Türkiye ve dünyada yatırımlara devam edeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Hava süspansiyon körüğü üretiminin önemli kuruluşlarından Aktaş Group'un, 2010 yılında yüzde 35'lik büyüme hedeflediği bildirildi.

Aktaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, Almira Otel'de düzenlenen "Aktaş Group Paylaşım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hava süspansiyon körüğü üretiminde Türkiye'nin öncü firması hale geldiklerini belirterek, yurt içi ve yurt dışındaki üretim ve satış kapasitesiyle önemli bir pazar payına sahip olduklarını söyledi.

Kendi alanlarında 80'den fazla ülkeye ihracat yaparak dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Aktaş, "2009 yılında çok az da olsa küçülmekle birlikte 2010 yılında yüzde 35'lik büyüme hedefliyoruz. 2010 yılı Aktaş Group'un atılım yılı olacaktır. Türkiye ve dünyada yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

Aktaş, ABD pazarında büyük bir rekabet olmasına rağmen 2 milyon dolarlık montaj ağırlıklı bir yatırım yaparak 20 milyon dolar ciro beklediklerini kaydederek, "Brezilya'da yoğun bir otomotiv yan sanayi ürünleri pazarı bulunuyor. Ticari ve binek araçlara çok fazla talep var. Brezilya ve Türk ekonomisi birbirine çok fazla benziyor. Brezilya'da 5 milyon dolarlık yatırım yaptık ve 2010 yılı içerisinde burada 20 milyon dolar ciro hedefliyoruz" diye konuştu.

Rusya, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetlerinin de çok önemli pazarlar olduğuna dikkati çeken Aktaş, "Rusya'da da 2011'de yatırım planlıyoruz. Küçük de olsa orada da bir üretim yaparak Türkiye'de ürettiğimiz malları Rusya pazarına götüreceğiz. Rusya ve Ukrayna pazarında hedefimiz; yüzde 55'ni alarak 8.5 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi.

Aktaş, otomotiv sektörünün, siyasi istikrarsızlık olmaması halinde 2010 yılında daha iyi bir konuma geleceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hükümet istihdamın korunması ve artırılması için hurda indirimini ele alarak, vergi iyileştirilmeleri yapmalıdır. Türkiye'de daha önceden bu tür çalkantılı dönemler yaşandığında her kesim olumsuz etkilenirdi. Şimdi ise sanayici ve çalışan kendi işine bakıyor, siyasi otorite kendi işine bakıyor. Artık Türkiye'de bazı taşlar yerine oturmuş durumda, kulaklar hükümetin yaptıklarında olsa bile herkes kendi işini yapmaya devam ediyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir