Aktif Bank uzun vadede 'pozitif'

CR-Eurasia Rating, Aktif Bank'ın uzun vadeli ulusal notunu A-'den A'ya yükseltip görünümünü pozitife çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - JCR-Eurasia Rating, Aktif Bank'ı yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notunu "A-(Trk)"dan "A(Trk)"ya yükseltti, görünümünü ise "Pozitif" olarak teyit etti.

Aktif Bank açıklamasına göre, banka, son üç yılda olduğu gibi 2010 yılında da varlık ve karlılığını sektör üzerinde ortalamaların üzerinde büyüterek tamamladı. Türkiye'nin ilk banka bonosu ihracını yaparak bugün birçok bankanın ihraç ettiği bono piyasasının oluşumunu sağlayan Aktif Bank yatırım ürünlerinde de yenilikçiliğini göstermiş oldu.

JCR tarafından Aktif Bank'ın ortaklık yapısı, bilanço bileşimindeki mevcut oran ve seviyeleri, hızlı artış gösteren karlılığın kaynak yaratmayı kolaylaştırması, sorunlu kredilerin toplam kredileri oranı açısından sektörün çok altında kalmış olması dikkate alınarak, uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notu ülke notu tavanı olan BB olarak teyit edildi.

Ayrıca, Aktif Bank'ın ortakları tarafından desteklenme arzusu ve ortakların mali gücü ile bankanın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ve Merkez Bankasının likidite politikalarına ilişkin uygulamalara bağlı olarak destek ve bağımsızlık kategorisindeki notu yeterli düzeyde bulundu.

Yine bankanın bilanço içerisindeki yükümlülüklerini yerine getirmeye yönelik ortaklardan bağımsızlık notu ise JCR ER notasyonunda (B) olarak değerlendirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir