Akyazı Stadı dolgu ihalesini Öztaş&Sistem kazandı

Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığı ihalede 36,9 milyon lira ile en düşük teklifi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Trabzon Akyazı Stadı dolgu ihalesini, 36 milyon 950 bin lira ile en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığı kazandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karadeniz'in doldurulmasıyla elde edilecek alana yapılacak olan Trabzon Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için dolgu ve tahkimat ihalesi sonuçlandı.

TOKİ'de gerçekleştirilen ihalede, verilen teklifleri değerlendiren İhale Komisyonu, nihai kararını verdi. Komisyon, ihaleye katılan 12 firma arasında en düşük teklifi veren Öztaş İnşaat&Sistem İnşaat İş Ortaklığının 36 milyon 950 bin liralık teklifini kabul etti.

Proje kapsamında, 660 dönümlük deniz alanı doldurulacak ve Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanabilecek tahkimatlar oluşturulacak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, dolgu ve tahkimat işlemlerinin tamamlanmasından sonra Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadın yapımına başlanacağını aktardı.

Proje kapsamında, 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal ve 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir