Albay Çiçek AİHM'e gidiyor

Kurmay Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, 22 Eylül'de 300 bin euro manevi tazminat talebiyle AİHM'e başvuracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı İrem Çiçek, müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla 22 Eylül'de 300 bin euro manevi tazminat talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracaklarını söyledi.

İrem Çiçek, yaptığı açıklamada, Dursun Çiçek aleyhine aylarca karalama ve peşinen onu suçlu ilan etme kampanyalarının düzenlendiğini ifade ederek, bunun sonucu oluşan mağduriyetin bir nebze olsun giderilmesi amacıyla 300 bin euro manevi tazminat talep edeceklerini ifade etti.

Çiçek, AİHM'e sunulacak dilekçenin hazır olduğunu, AİMH'e başvurunun 22 Eylülde yapılacağını kaydetti.

AİHM'e sunulmak üzere hazırlanan dilekçede, "Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen faili meçhul, sahte İrticayla Mücadele Eylem Planı-SİMEP'in onurlu ve şerefli bir insanın 3 kez tutuklanmasına, ömür boyu hapis talebiyle tutuklu yargılanmasına hukuki dayanak olabildiği" belirtildi.

"Masum bir insanı aylarca tutuklayarak hukuk ve kamu vicdanını sızlatanların mutlaka bunun bedelini hukuk ve insanlık adına ödemek zorunda kalacaklarını görmeleri gerekmiyor mu?" denilen dilekçede, yargıçların akıl ve hukuk dışı kararlarla Çiçek'i mağdur etmeye devam ettikleri ve Çiçek'in mücadelesini hukuk içinde sürdürmeye direndiği ifade edildi.

Dava sürecinde yaşananların ve aynı konuda ortaya konulan kanıtların taklidi kolay olan bir imzanın imza makineleriyle kolayca taklit edilebildiğini gösterdiği savunulan dilekçede, TÜBİTAK, jandarma kriminal, Adli Tıp Kurumu ve emniyet kriminal laboratuvarlarından alınan imza mukayese raporlarında "taklidi kolay (basit tersimli), değişken (polimorf), her biri farklı özellikler gösteren imzaların mukayesesinden el ürünü olduğu ve olmadığının tespit edilmesi doğru sonuç vermez" denildiği hatırlatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir