Aldığımız tedbirler sayesinde bu noktadayız

AK Parti Gaziantep Kadın Kolları'na kongresinde konuşan Maliye Bakanı Şimşek kadının iş gücüne katılımını artırmak için aldığımız tedbirler sayesinde bu noktadayız dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde kadının iş gücüne katılımını artırmak için gerek eğitim anlamında gerekse istihdam anlamında bir çok tedbir aldıklarını anımsatan Şimşek, bu tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını ve geçen yıl 510 binden fazla kadının iş ve aş imkanı bulduğunu kaydetti. Şimşek, gelinen noktanın hükümetin aldığı tedbirler sayesinde olduğunu belirterek, "O nedenle kadın bizim için çok değerlidir, önemlidir. Teşkilatlarımız da önemlidir. Seçim boyunca kardeşlerimizle çok yakın çalıştık. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Şahin: Güçlü toplum güçlü kadın
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise 2023 vizyonuna ulaşmak için güçlü toplum olmak zorunda olduklarını ifade etti. Güçlü toplumun güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü milletle olabileceğine dikkati çeken Şahin, "Hep beraber el ele vereceğiz. Gönlümüzü birbirimize açacağız. Gönül darlığına yer olmadığını gördük, gönlümüzü açtığımız zaman herkese yer olduğunu da gördük" dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir