Algida, Türkiye'de 20'nci yılını kutluyor

Yüzde 72'lik pazar payına sahip firma, 2010'da 16 yeni ürünü piyasaya sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Algida, Türkiye'deki 20'nci yılını kutluyor. Türkiye'yi Max, Cornetto ve Magnum gibi lezzetlerle tanıştıran Algida yöneticileri, düzenledikleri toplantıda Türkiye'de dondurma sektörünün dününü, bugününü ve yarınını değerlendirdiler. Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ve Algida Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı'nın ev sahipliğini yaptığı toplantıda Algida'nın 2010 yılı faaliyetlerine ilişkin bilgiler verildi.

Toplantıda Algida'nın geride bıraktığı 20 yılı değerlendirerek, markanın neden Türkiye'nin dondurmacısı olduğuna yönelik açıklamalarda bulunan Unilever Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, "Bugün Türkiye'de her yaştan, her gelir düzeyinden, her coğrafyadan insanımıza, profesyonel dağıtım ağımız, soğuk zincire verdiğimiz önem ve 200.000'den fazla kabinimizle ulaşıyoruz. Tüm bu birikim elbette bize önemli sorumluluklar da veriyor. Bu anlamda sektörü büyütmek, başta gelen sorumluluklarımızdan. Bu anlayışla 1990'dan bu yana dondurma sektörüne 400 milyon Euro'luk altyapı yatırımı yaptık" dedi. Mustafa Seçkin, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamanın yanı sıra, Türkiye'de 3200 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi.

Dondurma tüketimi 20 yılda 9'a katlandı

Toplantıda 2009 yılına ilişkin değerlendirmesini de paylaşan Mustafa Seçkin, Algida'nın 20 yıl içinde gerek Türkiye'de, gerekse dünyada örnek alınan başarılara imza attığını hatırlattı. Mustafa Seçkin, 1990'lı yıllarda Türkiye'de 0,3 litre olan yıllık kişi başı dondurma tüketiminin, bugün 2,8 litrelere ulaştığını ancak hala Amerika'nın 1/5'i oranında dondurma tükettiğini belirtti. Seçkin, hedeflerinin 5 yılda, tüketimi 2 katına çıkarmak olduğunu söyledi.

Türkiye, dondurmada 2 numara

Seçkin, Türkiye'nin Algida ile Unilever'in 2'nci büyük dondurma operasyonu olduğunu belirtirken, kurulduğu yıl 10 milyon litre üretim kapasitesine sahip olan Algida Çorlu Fabrikası'nın, bugün yılda 200 milyon litre üretim kapasitesi, hijyen ve kalite standartları ve sahip olduğu pek çok ödülüyle Avrupa'nın 2'nci, dünyanın ise 6'ncı büyük fabrikası konumunda olduğunu söyledi. Seçkin, "Algida bugün, Türkiye'nin en zengin dondurma portföyüyle pazarın açık ara lideri konumunda" dedi.

İlk 5 ayda yüzde 29 büyüme

Pazarın 2009 sonunda 800 milyon Euro değerine ulaştığını söyleyen Algida Pazarlama Direktörü Özgür Kölükfakı ise "Krize rağmen yılı iyi sonuçlarla kapadık; pazar payımız yüzde 72 seviyesinde. 2010 Ocak-Mayıs döneminde pazar yüzde 29 oranında büyüme kaydetti" dedi.

Özgür Kölükfakı, dondurma kültürünü yaymak için 20 yılda 300 milyon Euro'luk iletişim yatırımı yaptıklarını da sözlerine ekledi. 20 yılda 800 yeni ürün, 250 reklam filmi ve sayısız kampanyayla tüketicilerinin yanında yer aldıklarını belirten Özgür Kölükfakı, "2010 yılında tüketicilerimize 16 adet yeni ürün sunduk, 20. yıl coşkusunu kampanyalarımız ve etkinliklerimizle tüm Türkiye'ye yaymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir