Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi

Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile ilgili dava, 21 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Kritik dava öncesi ameliyat olan sanık polisin mazeret dilekçesi kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerin saldırması sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davanın 6′ncı duruşması bugün Kayseri’de yapıldı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, sanık müdafilerinin tevsi tahkikat talepleri için yeniden karar verilmesine gerek görülmediğini belirterek, sanıklardan tutuklu polis M. S.'nin mazeret dilekçesinin kabul edilmesine, duruşma gün ve saatinde hazır bulundurulmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve sanık Y. A.'nın tutuklanması talebinin reddine karar verdi. Dava 21 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Savcı değişti

Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili görülen davanın savcısı değişti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, daha önceki mütalaayı aynen tekrarladı.

26 Kasım'da görülen bir önceki duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklamış ve sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası ve Şaban Gökpınar ile Hüseyin Engin’in ise “delil yetersizliği” nedeniyle beraatini talep etmişti.

Beraatlerini istediler

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mütalaaya karşı süre isteyen tutuksuz yargılanan Ş.G, “Beraatımı istiyorum” derken, tutuksuz yargılanan H.E., “Beraatımı istiyorum, takdiri yüce mahkemeye bırakıyorum” dedi. Y.A. “Mütalaayı kabul etmiyorum. Benim hiçbir suçum yok. Bana verilen görevi yaptım. Eylemciyi sokaktan uzaklaştırmak için kovaladım. Görüntü incelendiğinde görülecektir. Şahsın yanına yaklaşmadım. Suçum varsa sadece şahsı kovalamaktır. Adaletinize sığınıyorum” dedi.

"Polisin yakala demesiyle yakalamam suç ise suçumu kabul ediyorum"

Tutuklama talebine ilişkin olarak tutuklu sanıklar M.V., “Ben kabul etmiyorum. Bizim kaçacak yerimiz yok. Adresimiz belli. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. İsmail Koyuncu, “Polislerin bana ‘tut’ demenin suç olduğunu bilmiyordum. Suçsuz yere 17 aydır tutukluyum. Ailem mağdur oldu” derken, E.H, “Benim yakaladıktan sonra darp ettiğim söyleniyor. Ben kendimden eminim. Ben sadece önüne geçtim ve çekildim. Dokunmadım o kişiye. Ben bir hukukçu değilim. Polisin yakala demesiyle yakalamam suç ise suçumu kabul ediyorum. Başka diyeceğim bir şey yok” diye savunma yaptı. .R.K ise “Tutuklama talebini kabul etmiyorum. 17 aydır suçsuz yere yatıyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir