Aliağa'da makilik alanda yangın

Yangında yaklaşık 6 hektarlık makilik alan zarar gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - İzmir'in Aliağa ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık 6 hektarlık makilik alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre Yeni Mahalle Örnekköy mevkisindeki makilik alanda yangın çıktı. Çevre ilçelerden gelen söndürme ekipleri ve bir helikopterin de yardımıyla yangın söndürüldü.

İlk belirlemeye göre, bölgede oynayan çocukların yaktığı ateş nedeniyle çıktığı bildirilen yangında 6 hektarlık makilik alan tahrip oldu.

Zonguldak'ta orman yangını

Karabük'ün Yenice ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, Balıkısık mevkisinde kayın ve çamlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını bildirdi. Gül, yangına, bir helikopter, 12 tonluk su ikmal aracı, 5 arazöz ve bir ilk müdahalenin yanı sıra Karabük ve Yenice Orman İşletmesi ekibinin de müdahalede bulunduğunu söyledi.

Gül, ekiplerin söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Konya'da da orman yangını

Konya'nın Akşehir ilçesinde çıkan orman yangınında, yaklaşık 15 hektarlık alan zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Anıt Mahallesi Çobankaya mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi çağrıldı. Ayrıca, Antalya'dan gelen bir helikopter de yangına havadan müdahale etti.

Uzun süren müdahale sonucunda kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 15 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Hatay'da 1 hektar ormanlık alan yandı

Hatay'ın Dörtyol Orman İşletme Müdürü Abdurrahman Kök, Kuzuculu beldesi yakınındaki Deliçay viyadüğü kenarında bulunan genç çam fidanlarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

Kök, yangın ihbarını haber alır almaz Dörtyol ve Erzin Orman İşletmelerine ait arazözlerle ilk müdahaleyi yaptıklarını, daha sonra belediyelere ait itfaiye ve bir helikopterin de havadan müdahalesiyle yangının büyümeden söndürüldüğünü kaydetti.

Rüzgar olmadığı için yangına müdahalenin kendilerini çok zorlamadığını anlatan Kök, 1 hektar alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir