Aliyev, yarın Türkiye'de

Gül ve Erdoğan ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, TBMM'ye de hitap edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi ziyaret için yarın Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle 5-6 Kasım 2008 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Aliyev, Azerbaycan'da 15 Ekim 2008'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak, ikinci kez göreve gelişinin ardından, ilk yurt dışı devlet ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirmiş olacak. Cumhurbaşkanı Gül de göreve seçilmesini müteakip, 6-8 Kasım 2007 tarihlerinde, KKTC'den sonra ikili düzeydeki ilk yurt dışı resmi ziyaretini Azerbaycan'a yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Aliyev, TBMM'ye de hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Aliyev ziyaret sırasında ayrıca, Ankara'da Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ismi verilen sokağın açılışını da yapacak.

Açıklamada, ziyaret sırasında gerçekleştirilecek temaslarda, gücünü tarihi ve kültürel bağlardan alan Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konularla birlikte, Güney Kafkasya'da ağustos ayından bu yana meydana gelen önemli gelişmeler ve bu çerçevede Türkiye tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu (KİİP) önerisinin gelişimine yönelik perspektiflerin ele alınmasının planlandığı belirtildi.