Alkol kanser riskini artırıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Dünya Sağlık Örgütü koordinasyonu ile 26-27 Nisan'da düzenlenecek olan "Global Alkol Politikaları Sempozyumu"na Kanada'da faaliyet gösteren Toronto, Bağımlılık ve Akıl Sağlığı Merkezi (CAMH), Sosyal ve Epidemiyolojik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Jurgen Rehm konuk oluyor. Prof. Dr. Rehm, sempozyumda Avrupa Birliği'nde Alkol Tüketimi ve Zararları hakkında bilimsel çalışma sonuçlarını aktaracak.
 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Dünya Sağlık Örgütü koordinasyonu ile 26-27 Nisan'da düzenlenecek "Global Alkol Politikaları Sempozyumu" 53 Ülkeden Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri başta olmak üzere 1200'ü aşkın konusunda uzman ismi ağırlayacak. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan sempozyuma Dünya Sağlık Örgütü Genel Başkanı Dr. Margaret Chan katılıyor. 
 
Sempozyum Türkiye ve dünya siyasetine alkol politikaları önerileri sunmak, alkol politikaları alanında çalışmalar yapan uluslararası aktörlerle bilgi paylaşımında bulunmak ve toplumda alkol tüketiminin zararları ile ilgili farkındalık sağlamayı amaçlıyor. Kanada'da faaliyet gösteren Toronto, Bağımlılık ve Akıl Sağlığı Merkezi (CAMH), Sosyal ve Epidemiyolojik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Jurgen Rehm da "Küresel Alkol Politikaları Sempozyumu"na katılıyor. 
 
CAMH tarafından International Journal of Cancer Eylül sayısı için hazırlanan raporda, alkolün kanser riskini artıran bir faktör olduğu ve özellikle kanser geçmişine sahip ailelerde riskin daha yüksek olduğu ifade ediliyor. CAMH tarafından 1966 ve 2006 yılları arasında gerçekleşen araştırmalar sonucunda alkolü bırakmanın etkileri üzerine de çalışmalar yapıldı. Araştırmalara göre içilen alkol miktarı azaldıkça kanser riski de azalıyor.