Alkol yasağı imajımızı zedeler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü içki satış ve pazarlama kurallarını yeniden düzenleyen “Torba Kanun”un bu şekli ile kabul edilmesi halinde Türkiye’nin imajının zedeleneceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü içki satış ve pazarlama kurallarını yeniden düzenleyen “Torba Kanun”un bu şekli ile kabul edilmesi halinde Türkiye’nin imajının zedeleneceğini belirtti. 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Torba Kanun” ile gündeme gelen alkol yasağının ekonominin çarklarını durdurma noktasına getireceğini ve ülkenin imajını zedeleyeceğini ifade ederek, bu teklifin acilen geriye alınması gerektiğini söyledi. Palandöken, “Alkollü içki satış ve pazarlama kurallarını yeniden düzenleyen Torba Kanun bu şekli ile kabul edilirse öncelikle ülkemizin imajı zedelenecektir. En önemlisi ekonomi ölme noktasına gelecektir. Son zamanda ülke turizminin gelişmesinde öncü rol oynayan otel, restoran ve bakkallar yok olma noktasına gelir. Bu süreç çok hassas bir süreçtir. Biz alkol satışından önce eğitime önem veriyoruz ve 18 yaşın altında satış yapmıyoruz. Bu yasa ile kaçak alkol üretimi ve satışı mutlaka artacaktır. Bu da milyarlarca vergi kaybı anlamına ve insanlarımızın ölümü demektir” diye konuştu.