Almanya: Türkiye listeyi geri çekti

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Plate, Türkiye'nin terörizmi desteklediğinden şüphelenilen Alman şirketlerinin listesini geri çektiğini söyledi. Plate, Türkiye'ye karşı yeni önlemlerin alınıp alınmayacağının halen tartışıldığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya içişleri bakanlığı sözcüsü, Türkiye'nin terörizmi desteklediğinden şüphelenilen 700 Alman firması hakkında soruşturmaya yardımcı olması için Almanya'ya yaptığı talebi resmen geri çektiğini söyledi.

Sözcü Tobias Plate'nin bugün olağan basın toplantısında yaptığı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Alman meslektaşını bugün telefonla arayarak Türkiye'nin listeyi Interpol aracılığıyla göndermesinin bir "iletişim sorunu" olduğunu söyledi.

Alman sözcü "(Türk bakan) Alman firmalara karşı Türkiye'de ya da Almanya'da Türk yetkililerin yaptığı bir araştırmanın olmadığını vurguladı" dedi.

Öte yandan Almanya ekonomi bakanlığı sözcüsü ise Türkiye ile ilgili alınacak başka önlemlerin hâlâ değerlendirildiğini söyledi.

Sözcü, Almanya'nın, Avrupa Birliği ortaklarıyla Türkiye'nin gümrük birliği anlaşmasını genişletmenin mevcut durumda anlamlı olup olmadığını tartışlıklarını da belirtti.